Do góry

Zupy Przepis na:

Orientalna zupa

Orientalna zupa

Autor:

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 52

Dodano:

Odsłon: 601

Przepyszna orientalna zupa z szaszłykami z kurczaka.

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Orientalna zupa

Przygotowanie

  1. Przygotuj marynatę: wymieszaj sos sojowy z dwoma łyżkami oleju sezamowego. Dodaj posiekany czosnek i chili.

  2. Pokrój kurczaka w kostkę i włóż do marynaty.
    Mięso najlepiej zamarynować dzień wcześniej.
    Jeśli nie masz czasu - odstaw je na pół godziny.

  3. W garnku rozgrzej łyżkę oleju sezamowego.
    Dodaj masło orzechowe i sos chili.
    Podsmażaj krótko.
    Następnie dodaj mleko kokosowe oraz bulion.
    Gotuj 15 minut.

  4. Makaron wrzuć do gotującej się i lekko osolonej wody.
    Po kilku sekundach odstaw garnek na bok.
    Odcedź po 5 minutach.

  5. Wyjmij mięso z marynaty i ponadziewaj je, na uprzednio nasmarowane olejem patyczki szaszłykowe.
    Następnie rozgrzej łyżkę oleju na patelni i obsmaż szaszłyki.

    Zamiast smażyć szaszłyki na patelni, możesz również upiec je na grillu.

  6. Podawaj zupę z makaronem, posypaną posiekanymi ziołami i pokruszonymi orzeszkami ziemnymi.
    Szaszłyki połóż na miseczce.


    Smacznego ;-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń