Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupka pomidorowa ze śródziemnomorkim smakiem
Dziś Agnieszka późno wstała więc szybko gar zupy nagotowała. Pyszna zupka nie...
Odsłon: 365
Smaczna , szybka i łatwa sałatka trzy składnikowa idealnie sprawdzi się na ró...
Odsłon: 3226
Kolejny produkt (rabarbar) z mojej listy tych zakazanych. Tabsy poszły w ruch...
Odsłon: 129
Smaczna , szybka i łatwa sałatka trzy składnikowa idealnie sprawdzi się na ró...
Odsłon: 3226
Kolejny produkt (rabarbar) z mojej listy tych zakazanych. Tabsy poszły w ruch...
Odsłon: 129
Składniki
w metalowym rondelku rozgrzać łyżkę oliwy. Wycisnąć do niej czosnek. Zasypać ziołami, wlać pomidory z puszki lub dodać pokrojone w kostkę świeże i obrane ze skórki. Smażyć mieszając, aż z pomidorów zrobi się prawie jednolita masa. Można rozetrzeć drewnianą łopatką, żeby było szybciej. Nastawić wodę w około 3 L garnku (3/4 garnka) Wsypać wegete lub inną przyprawę. Pod koniec gotowania zupy można dosypać aby była wystarczająco słona. Ja dodaję małą garść suszonych warzyw, ale nie jest to obowiązkowe. Gdy woda zacznie wrzeć, wlać zawartość rondelka i zamieszać. Gotować ok 10 minut. W kubku rozrobić mąkę, jogurt/śmietanę i koncentrat (gdy używamy świeżych pomidorów, koncentratu należy dać więcej), zabielić zupe, zagotować 3 minuty i gotowe. Podawać z makaronem lub pierożkami (np. tortellini) posypaną świeżą drobniutko posiekaną natką.
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa meksykańska
Zupy
Zupa krem wiosenne ostatki
Zupy
Angielska zupa pomidorowa z Chrzanem
Zupy
Kapuśniak na ogonach wieprzowych
Zupa meksykańska
Zupa meksykańska to bardzo szerokie pojęcie, pod którym kryje się najczęściej...
Odsłon: 1791
Zupa krem wiosenne ostatki
Zapewniam, idealny kremik na "pozbycie" się resztek warzyw. Nie przemawia prz...
Odsłon: 105