Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Latem, kiedy pomidory smakują tak jak powinny, warto jeść je pod każdą postacią. A nie ma smaczniejszej pomidorówki niż taka z pomidorów właśnie.
Ugotować wywar z włoszczyzny.
Pomidory ponakrajać na krzyż i sparzyć wrzątkiem. Obrać ze skórki i pokroić na ćwiartki.
Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oliwie. Dodać pomidory i smażyć aż się rozpadną. Lekko doprawić solą i pieprzem. Zmixować pomidory z jedną ugotowaną marchewką.
Przecier przelać do wywaru z warzyw i doprawić do smaku sola i pieprzem.
Podawać z ryżem lub makaronem ale koniecznie posypać koperkiem. Dla chętnych - łyżka śmietany.
Wyszło mi wszystkich różnej wielkości 12 słoiczków.Sałatki mogą być również d...
Odsłon: 3902
Sezon na świeże warzywa w pełni, a co za tym idzie sezon na przetwory też w p...
Odsłon: 10237
Grillowanie pomidorów wydobywa z nich całą słodycz i rozpływają się w ustach.
Odsłon: 1438
Placki z kurczakiem i papryką to smaczny, sycący, łatwy i naprawę szybki pomy...
Odsłon: 60
Aromatyczna, doskonała zarówno na ciepło jak i zimno
Odsłon: 40
Nie wiem, jak u Was ale u mnie to był smak dzieciństwa. Pyszne, proste danie,...
Odsłon: 45
Prosty, pyszny obiad na patelni. Nieskomplikowany, a mega sycący!
Odsłon: 58
Można użyć brokułów świeżych lub mrożonych – danie zawsze będzie pyszne i aro...
Odsłon: 134
Placki z kurczakiem i papryką to smaczny, sycący, łatwy i naprawę szybki pomy...
Odsłon: 60
Aromatyczna, doskonała zarówno na ciepło jak i zimno
Odsłon: 40
Nie wiem, jak u Was ale u mnie to był smak dzieciństwa. Pyszne, proste danie,...
Odsłon: 45
Prosty, pyszny obiad na patelni. Nieskomplikowany, a mega sycący!
Odsłon: 58
Można użyć brokułów świeżych lub mrożonych – danie zawsze będzie pyszne i aro...
Odsłon: 134
Składniki
Ugotować wywar z włoszczyzny.
Pomidory ponakrajać na krzyż i sparzyć wrzątkiem. Obrać ze skórki i pokroić na ćwiartki.
Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oliwie. Dodać pomidory i smażyć aż się rozpadną. Lekko doprawić solą i pieprzem. Zmixować pomidory z jedną ugotowaną marchewką.
Przecier przelać do wywaru z warzyw i doprawić do smaku sola i pieprzem.
Podawać z ryżem lub makaronem ale koniecznie posypać koperkiem. Dla chętnych - łyżka śmietany.
Przepisy Zupy
Zupy
Flaczki ze skórek wieprzowych na wywarze z porcji rosołowych wołowych
Zupy
Zupa krem z zielonego ogórka
Zupy
Orientalna zupa z krewetkami
Zupy
Kartoflanka z ciecierzycą
Flaczki ze skórek wieprzowych na wywarze z porcji rosołowych wołowych
Zachęcam do odwiedzenia mojego bloga po przepis na flaczki których zapewne je...
Odsłon: 65
Zupa krem z zielonego ogórka
Latem, kiedy termometry pokazują coraz wyższe temperatury nabieramy ochoty na...
Odsłon: 212