Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Latem, kiedy pomidory smakują tak jak powinny, warto jeść je pod każdą postacią. A nie ma smaczniejszej pomidorówki niż taka z pomidorów właśnie.
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 203
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8654
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 437
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 203
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8654
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 437
Składniki
Ugotować wywar z włoszczyzny.
Pomidory ponakrajać na krzyż i sparzyć wrzątkiem. Obrać ze skórki i pokroić na ćwiartki.
Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oliwie. Dodać pomidory i smażyć aż się rozpadną. Lekko doprawić solą i pieprzem. Zmixować pomidory z jedną ugotowaną marchewką.
Przecier przelać do wywaru z warzyw i doprawić do smaku sola i pieprzem.
Podawać z ryżem lub makaronem ale koniecznie posypać koperkiem. Dla chętnych - łyżka śmietany.