Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Była kapusta pekińska co kilka dni w lodówce leżała... były pomidorki co coraz to miększe się robiły... i mega zapas cebuli, bo promocja była, a męża wysłałam po 3szt... i teraz mam całe wiaderko cebuli w domu!!! I wyszła taka oto zupka :)
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 87
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 42
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 65
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 87
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 42
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 65
Składniki
5 cebul (pokrojonych w kostke) zeszklić na oliwie z oliwek, potem dodać z 1/4 posztatkowanej kapusty pekińskiej, do tego pokrojone w kosteczke pomidory, dusić, podlać wodą, czekać aż wszystko zmięknie.
Dolać wody, do takiej ilości ile chcemy mieć zupy w garnku. Dodać dwie kostki rosołowe (ja dałam rosół warzywny, rosół drobiowy - z wygody kostki, a raczej by zaoszczędzić czas). Poczekać do zagotowania, dodać koncentrat pomidorowy i przyprawy
Osobno ugotować pokrojone w kostkę ziemniaki, dodać do zupy. Doprawić