Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Była kapusta pekińska co kilka dni w lodówce leżała... były pomidorki co coraz to miększe się robiły... i mega zapas cebuli, bo promocja była, a męża wysłałam po 3szt... i teraz mam całe wiaderko cebuli w domu!!! I wyszła taka oto zupka :)
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2578
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 1108
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 233
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2578
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 1108
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 233
Składniki
5 cebul (pokrojonych w kostke) zeszklić na oliwie z oliwek, potem dodać z 1/4 posztatkowanej kapusty pekińskiej, do tego pokrojone w kosteczke pomidory, dusić, podlać wodą, czekać aż wszystko zmięknie.
Dolać wody, do takiej ilości ile chcemy mieć zupy w garnku. Dodać dwie kostki rosołowe (ja dałam rosół warzywny, rosół drobiowy - z wygody kostki, a raczej by zaoszczędzić czas). Poczekać do zagotowania, dodać koncentrat pomidorowy i przyprawy
Osobno ugotować pokrojone w kostkę ziemniaki, dodać do zupy. Doprawić