Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Była kapusta pekińska co kilka dni w lodówce leżała... były pomidorki co coraz to miększe się robiły... i mega zapas cebuli, bo promocja była, a męża wysłałam po 3szt... i teraz mam całe wiaderko cebuli w domu!!! I wyszła taka oto zupka :)
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 955
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4577
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1219
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 542
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 955
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4577
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1219
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 542
Składniki
5 cebul (pokrojonych w kostke) zeszklić na oliwie z oliwek, potem dodać z 1/4 posztatkowanej kapusty pekińskiej, do tego pokrojone w kosteczke pomidory, dusić, podlać wodą, czekać aż wszystko zmięknie.
Dolać wody, do takiej ilości ile chcemy mieć zupy w garnku. Dodać dwie kostki rosołowe (ja dałam rosół warzywny, rosół drobiowy - z wygody kostki, a raczej by zaoszczędzić czas). Poczekać do zagotowania, dodać koncentrat pomidorowy i przyprawy
Osobno ugotować pokrojone w kostkę ziemniaki, dodać do zupy. Doprawić