Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pmidorówka to kulinarny pewniak!! Jesienią przywołuje smaki lata, poprawia humor i dodaje mnóstwo energii!
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 35
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 124
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 704
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 84
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 35
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 124
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 704
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 84
Składniki
Pokroić czosnek i cebulę, usmażyć na maśle na złoto, dodać mrożoną włoszczyznę, dusić, mieszając kilka minut.
Zalać wodą z kostkami rosołowymi, dodać pomidory z zalewą. Gotować około 15 minut. Zdjąć z ognia, zmiksować, dodać słodką paprykę, sól, cukier, pieprz do smaku. Wlać z powrotem do czystego garnka. Doprowadzić do wrzenia. Można doprawić wedle uznania.
W czasie, kiedy gotuje się zupa, przygotować grzanki: na suchej patelni podgrzać, mieszając kostki chleba. Dodać masło, zmniejszyć ogień i podsmażać, aż staną się złote. Gotowe, gorące grzanki dodawać do każdej porcji zupy. SMACZNEGO!!!!