Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pmidorówka to kulinarny pewniak!! Jesienią przywołuje smaki lata, poprawia humor i dodaje mnóstwo energii!
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93456
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2619
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3474
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1575
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2239
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93456
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2619
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3474
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1575
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2239
Składniki
Pokroić czosnek i cebulę, usmażyć na maśle na złoto, dodać mrożoną włoszczyznę, dusić, mieszając kilka minut.
Zalać wodą z kostkami rosołowymi, dodać pomidory z zalewą. Gotować około 15 minut. Zdjąć z ognia, zmiksować, dodać słodką paprykę, sól, cukier, pieprz do smaku. Wlać z powrotem do czystego garnka. Doprowadzić do wrzenia. Można doprawić wedle uznania.
W czasie, kiedy gotuje się zupa, przygotować grzanki: na suchej patelni podgrzać, mieszając kostki chleba. Dodać masło, zmniejszyć ogień i podsmażać, aż staną się złote. Gotowe, gorące grzanki dodawać do każdej porcji zupy. SMACZNEGO!!!!