Do góry

Zupy Przepis na:

Pomidorowy krem z włoszczyzną

Pomidorowy krem z włoszczyzną

Autor:

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 57

Dodano:

Odsłon: 608

Pmidorówka to kulinarny pewniak!! Jesienią przywołuje smaki lata, poprawia humor i dodaje mnóstwo energii!

Składniki

  • pomidory w zalewie 400 g
  • 1 mała cebula
  • mrożona włoszczyzna (słupki) 1/2 paczki
  • 1 litr wody
  • 1 łyżka słodkiej papryki
  • 2 - 3 ząbki czosnku
  • łyżka masła
  • łyżka cukru
  • 6 kromek białego chleba pokrojonego w małą kostkę
  • 2 kostki rosołowe
  • sól, pieprz do smaku
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pomidorowy krem z włoszczyzną

Przygotowanie

  1. Pokroić czosnek i cebulę, usmażyć na maśle na złoto, dodać mrożoną włoszczyznę, dusić, mieszając kilka minut.

  2. Zalać wodą z kostkami rosołowymi, dodać pomidory z zalewą. Gotować około 15 minut. Zdjąć z ognia, zmiksować, dodać słodką paprykę, sól, cukier, pieprz do smaku. Wlać z powrotem do czystego garnka. Doprowadzić do wrzenia. Można doprawić wedle uznania.

  3. W czasie, kiedy gotuje się zupa, przygotować grzanki: na suchej patelni podgrzać, mieszając kostki chleba. Dodać masło, zmniejszyć ogień i podsmażać, aż staną się złote. Gotowe, gorące grzanki dodawać do każdej porcji zupy.

    SMACZNEGO!!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń