Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i tanie o tej porze roku :)
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 59
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 447
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1384
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1861
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 59
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 447
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1384
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1861
Składniki
Kiełbasę obrać ze skórki pokroić jak kto lubi- ja w kosteczkę.Boczek w kostkę,Podsmażamy na maleńkiej ilości oleju aż ładnie się wytopi tłuszczyk.Cebulę obrać pokroić w drobne paseczki dorzucić do kiełbasy chwilkę poddusić aż zrobi się szklista.Przekładamy do garnka w którym będzie leczo.Na patelni na małej ilości olejku dusimy pokrojoną w drobniutką kostkę paprykę)można zrobić leczo bez papryki- ja tak robię dla siostrzyczki ;) )Jak delikatnie zmięknie dodajemy do wędlin i cebuli.Do garnka dorzucamy sparzone obrane ze skórki i pokrojone w dużą kostkę pomidory-mają się rozpaść w trakcie gotowania.Ja podlewam jeszcze szklanką - półtorej wody lubię bardziej płynne leczo.Doprawiamy solą,pieprzem,słodką papryką i kucharkiem.I wrzucamy pokrojoną w kostkę cukinie.Jeśli jest miękka,młoda można ze skórką- pamiętajcie o umyciu !Dusimy pod przykryciem do miękkości.Doprawiamy do smaku,pamiętamy o mieszaniu.Smacznego :)