Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i tanie o tej porze roku :)
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 3543
Świetnie prezentuje się na świątecznym stole.
Odsłon: 157
Pyszny pieczony pasztet z kaczki i kurczaka. Pasztet jest z tych twardszych,...
Odsłon: 50
Aromatyczna, delikatna wątróbka w towarzystwie karmelizowanej cebuli, soczyst...
Odsłon: 60
Przepyszny sos kaparowy. który przez dodatek jajek na twardo wspaniale wpasuj...
Odsłon: 39
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 3543
Świetnie prezentuje się na świątecznym stole.
Odsłon: 157
Pyszny pieczony pasztet z kaczki i kurczaka. Pasztet jest z tych twardszych,...
Odsłon: 50
Aromatyczna, delikatna wątróbka w towarzystwie karmelizowanej cebuli, soczyst...
Odsłon: 60
Przepyszny sos kaparowy. który przez dodatek jajek na twardo wspaniale wpasuj...
Odsłon: 39
Składniki
Kiełbasę obrać ze skórki pokroić jak kto lubi- ja w kosteczkę.Boczek w kostkę,Podsmażamy na maleńkiej ilości oleju aż ładnie się wytopi tłuszczyk.Cebulę obrać pokroić w drobne paseczki dorzucić do kiełbasy chwilkę poddusić aż zrobi się szklista.Przekładamy do garnka w którym będzie leczo.Na patelni na małej ilości olejku dusimy pokrojoną w drobniutką kostkę paprykę)można zrobić leczo bez papryki- ja tak robię dla siostrzyczki ;) )Jak delikatnie zmięknie dodajemy do wędlin i cebuli.Do garnka dorzucamy sparzone obrane ze skórki i pokrojone w dużą kostkę pomidory-mają się rozpaść w trakcie gotowania.Ja podlewam jeszcze szklanką - półtorej wody lubię bardziej płynne leczo.Doprawiamy solą,pieprzem,słodką papryką i kucharkiem.I wrzucamy pokrojoną w kostkę cukinie.Jeśli jest miękka,młoda można ze skórką- pamiętajcie o umyciu !Dusimy pod przykryciem do miękkości.Doprawiamy do smaku,pamiętamy o mieszaniu.Smacznego :)