Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wegańska wersja fasolówki, rozgrzewająca na zimę.
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3492
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 51
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2944
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 171
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 132
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3492
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 51
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2944
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 171
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 132
Składniki
Fasolę opłukać i namoczyć przez noc.
Fasolę odcedzić i przełożyć do małego garnka. Zalać wodą i gotować do miękkości. Nie solić. Marchewkę, pietruszkę i selera umyć i obrać. Marchewkę pokroić na małe kawałki. Cebulę pokroić na niezbyt drobną kostkę. Do dużego garnka wlać olej i na małym ogniu obsmażyć cebulę. Gdy już się zeszkli, dodać marchewkę i smażyć jeszcze kilka minut. Dodać pietruszkę i selera, zaleć gotującą się wodą do wysokości 2/3 garnka. Przyprawić liściem laurowym, zielem angielskim i vegetą. Gotować 30 minut.
Ugotowaną fasolę odcedzić. Ziemniaki obrane i umyte, pokroić w kostkę. Ziemniaki i fasolę dodać do zupy i gotować kolejne 20-30 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem.