Do góry

Zupy Przepis na:

Wegańska zupa fasolowa

Wegańska zupa fasolowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 56

Dodano:

Odsłon: 1245

wegańska wersja fasolówki, rozgrzewająca na zimę.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Wegańska zupa fasolowa

Przygotowanie

  1. Fasolę opłukać i namoczyć przez noc.

  2. Fasolę odcedzić i przełożyć do małego garnka. Zalać wodą i gotować do miękkości. Nie solić.
    Marchewkę, pietruszkę i selera umyć i obrać. Marchewkę pokroić na małe kawałki. Cebulę pokroić na niezbyt drobną kostkę. Do dużego garnka wlać olej i na małym ogniu obsmażyć cebulę. Gdy już się zeszkli, dodać marchewkę i smażyć jeszcze kilka minut.
    Dodać pietruszkę i selera, zaleć gotującą się wodą do wysokości 2/3 garnka. Przyprawić liściem laurowym, zielem angielskim i vegetą. Gotować 30 minut.

  3. Ugotowaną fasolę odcedzić.
    Ziemniaki obrane i umyte, pokroić w kostkę.
    Ziemniaki i fasolę dodać do zupy i gotować kolejne 20-30 minut.
    Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń