Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wegańska wersja fasolówki, rozgrzewająca na zimę.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 83
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 58
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 83
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 58
Składniki
Fasolę opłukać i namoczyć przez noc.
Fasolę odcedzić i przełożyć do małego garnka. Zalać wodą i gotować do miękkości. Nie solić. Marchewkę, pietruszkę i selera umyć i obrać. Marchewkę pokroić na małe kawałki. Cebulę pokroić na niezbyt drobną kostkę. Do dużego garnka wlać olej i na małym ogniu obsmażyć cebulę. Gdy już się zeszkli, dodać marchewkę i smażyć jeszcze kilka minut. Dodać pietruszkę i selera, zaleć gotującą się wodą do wysokości 2/3 garnka. Przyprawić liściem laurowym, zielem angielskim i vegetą. Gotować 30 minut.
Ugotowaną fasolę odcedzić. Ziemniaki obrane i umyte, pokroić w kostkę. Ziemniaki i fasolę dodać do zupy i gotować kolejne 20-30 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem.