Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wegańska wersja fasolówki, rozgrzewająca na zimę.
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6990
Polecam.
Odsłon: 137
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5326
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2501
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6990
Polecam.
Odsłon: 137
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5326
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2501
Składniki
Fasolę opłukać i namoczyć przez noc.
Fasolę odcedzić i przełożyć do małego garnka. Zalać wodą i gotować do miękkości. Nie solić. Marchewkę, pietruszkę i selera umyć i obrać. Marchewkę pokroić na małe kawałki. Cebulę pokroić na niezbyt drobną kostkę. Do dużego garnka wlać olej i na małym ogniu obsmażyć cebulę. Gdy już się zeszkli, dodać marchewkę i smażyć jeszcze kilka minut. Dodać pietruszkę i selera, zaleć gotującą się wodą do wysokości 2/3 garnka. Przyprawić liściem laurowym, zielem angielskim i vegetą. Gotować 30 minut.
Ugotowaną fasolę odcedzić. Ziemniaki obrane i umyte, pokroić w kostkę. Ziemniaki i fasolę dodać do zupy i gotować kolejne 20-30 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem.