Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa wykwintna.
Syta jesienna zupa.
Odsłon: 13
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 5671
Polecam.
Odsłon: 1086
Coś pysznego. Polecam.
Odsłon: 142
Sztuka mięsa pieczonego na rodzinny obiad czy to na niedzielę czy święta.
Odsłon: 394
Syta jesienna zupa.
Odsłon: 13
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 5671
Polecam.
Odsłon: 1086
Coś pysznego. Polecam.
Odsłon: 142
Sztuka mięsa pieczonego na rodzinny obiad czy to na niedzielę czy święta.
Odsłon: 394
Składniki
Mielone mięso przyprawić jak na kotlety, formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego albo ciut mniejsze i wrzucać na wrzątek. Podgotować chwilę, jeśli zajdzie potrzeba zebrać szumowiny, dorzucić kostkę rosołową, liść laurowy, pokrojone pieczarki, mieszankę warzywną.
. Posolić, popieprzyć, przykryć i gotować na małym ogniu aż warzywa będą miękkie.
Serki topione, szklankę przestudzonej zupy i śmietanę wymieszaną z mąką dokładnie zmiksować w malakserze a następnie wlać do garnka z zupą, wsypać koperek.
Doprawić do smaku, można wlać odrobinę sosu sojowego albo sypnąć wlać przyprawę do zup.
Podawać z grzankami albo z groszkiem ptysiowym.