Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa wykwintna.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1504
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 664
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1504
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 664
Składniki
Mielone mięso przyprawić jak na kotlety, formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego albo ciut mniejsze i wrzucać na wrzątek. Podgotować chwilę, jeśli zajdzie potrzeba zebrać szumowiny, dorzucić kostkę rosołową, liść laurowy, pokrojone pieczarki, mieszankę warzywną.
. Posolić, popieprzyć, przykryć i gotować na małym ogniu aż warzywa będą miękkie.
Serki topione, szklankę przestudzonej zupy i śmietanę wymieszaną z mąką dokładnie zmiksować w malakserze a następnie wlać do garnka z zupą, wsypać koperek.
Doprawić do smaku, można wlać odrobinę sosu sojowego albo sypnąć wlać przyprawę do zup.
Podawać z grzankami albo z groszkiem ptysiowym.