Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa wykwintna.
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 373
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 75
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 159
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 112
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 373
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 75
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 159
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 112
Składniki
Mielone mięso przyprawić jak na kotlety, formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego albo ciut mniejsze i wrzucać na wrzątek. Podgotować chwilę, jeśli zajdzie potrzeba zebrać szumowiny, dorzucić kostkę rosołową, liść laurowy, pokrojone pieczarki, mieszankę warzywną.
. Posolić, popieprzyć, przykryć i gotować na małym ogniu aż warzywa będą miękkie.
Serki topione, szklankę przestudzonej zupy i śmietanę wymieszaną z mąką dokładnie zmiksować w malakserze a następnie wlać do garnka z zupą, wsypać koperek.
Doprawić do smaku, można wlać odrobinę sosu sojowego albo sypnąć wlać przyprawę do zup.
Podawać z grzankami albo z groszkiem ptysiowym.