Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 66
Dodano: 12.02.2012
Odsłon: 4411
> 6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Zrobić wywar na samej kości lub kurczaku z kostką rosołową i szczyptą wegety. (Można też wykorzystać rosół tylko trzeba go przecedzić)
Jarzyny pokroić w krążki ok 1cm selera w dużą kostkę seler naciowy w słupki ok 3cm . Ziemniaki w całości jeśli są małe jeśli duże to pokroić w dużą kostkę.
Wrzucić jarzyny (oprócz ziemniaków) do wywaru gdy ten będzie gotowy. Jak jarzyny zrobią się pół miękkie dodać ziemniaki.
całość doprawiamy oregano pieprzem i solą
SMACZNEGO !
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

sliweczka_ 16 lutego 2012Zgłoś do usunięcia
Faktycznie to sz zamiast rz zupełnie zmienia smak tej zupy! Poprawione, więc można szukać literówek u innych użytkowników. Pozdrawiam11 Kto głosował? | Odpowiedz

embepe13 15 lutego 2012Zgłoś do usunięcia
Kość wiepszowa, a kostka wieprzowo-drobiowa? SZSZRZRZ0 Kto głosował? | Odpowiedz