Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna alternatywa dla niedzielnego rosołu
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1216
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 410
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1291
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1216
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 410
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1291
Składniki
Zrobić wywar na samej kości lub kurczaku z kostką rosołową i szczyptą wegety. (Można też wykorzystać rosół tylko trzeba go przecedzić)
Jarzyny pokroić w krążki ok 1cm selera w dużą kostkę seler naciowy w słupki ok 3cm . Ziemniaki w całości jeśli są małe jeśli duże to pokroić w dużą kostkę.
Wrzucić jarzyny (oprócz ziemniaków) do wywaru gdy ten będzie gotowy. Jak jarzyny zrobią się pół miękkie dodać ziemniaki.
całość doprawiamy oregano pieprzem i solą
SMACZNEGO !