Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna alternatywa dla niedzielnego rosołu
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5256
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 824
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11673
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5043
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1287
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5256
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 824
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11673
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5043
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1287
Składniki
Zrobić wywar na samej kości lub kurczaku z kostką rosołową i szczyptą wegety. (Można też wykorzystać rosół tylko trzeba go przecedzić)
Jarzyny pokroić w krążki ok 1cm selera w dużą kostkę seler naciowy w słupki ok 3cm . Ziemniaki w całości jeśli są małe jeśli duże to pokroić w dużą kostkę.
Wrzucić jarzyny (oprócz ziemniaków) do wywaru gdy ten będzie gotowy. Jak jarzyny zrobią się pół miękkie dodać ziemniaki.
całość doprawiamy oregano pieprzem i solą
SMACZNEGO !