Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 1480
Dodano: 25.03.2010
Odsłon: 6908
3-4 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Myjemy brokuły, a następnie dzielimy na mniejsze części i wrzucamy do garnka. Zalewamy wrzątkiem, solimy i gotujemy do miękkości (mogą się lekko rozgotować)
W drugim garnku - w osolonej wodzie - gotujemy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki.
Do wywaru z brokułów dodajemy kostki rosołowe, lub - w zdrowszej wersji - wywar z jarzyn (ewentualnie z kości - co kto lubi). Odcedzamy ugotowane ziemniaki i również dodajemy do wywaru.
Całość doprawiamy do smaku solą (jeśli jeszcze potrzeba) i pieprzem. Nalewamy zupę do miseczek, a następnie posypujemy swieżo startym żółtym serem i posypujemy ostrą papryką.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

ulunia1986 19 czerwca 2010Zgłoś do usunięcia
super tez taka gotuje tylko dodaje serek topiony:)15 Kto głosował? | Odpowiedz