Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7575
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2624
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7575
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2624
Składniki
Myjemy brokuły, a następnie dzielimy na mniejsze części i wrzucamy do garnka. Zalewamy wrzątkiem, solimy i gotujemy do miękkości (mogą się lekko rozgotować)
W drugim garnku - w osolonej wodzie - gotujemy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki.
Do wywaru z brokułów dodajemy kostki rosołowe, lub - w zdrowszej wersji - wywar z jarzyn (ewentualnie z kości - co kto lubi). Odcedzamy ugotowane ziemniaki i również dodajemy do wywaru.
Całość doprawiamy do smaku solą (jeśli jeszcze potrzeba) i pieprzem. Nalewamy zupę do miseczek, a następnie posypujemy swieżo startym żółtym serem i posypujemy ostrą papryką.