Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34155
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1357
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34155
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1357
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Składniki
Myjemy brokuły, a następnie dzielimy na mniejsze części i wrzucamy do garnka. Zalewamy wrzątkiem, solimy i gotujemy do miękkości (mogą się lekko rozgotować)
W drugim garnku - w osolonej wodzie - gotujemy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki.
Do wywaru z brokułów dodajemy kostki rosołowe, lub - w zdrowszej wersji - wywar z jarzyn (ewentualnie z kości - co kto lubi). Odcedzamy ugotowane ziemniaki i również dodajemy do wywaru.
Całość doprawiamy do smaku solą (jeśli jeszcze potrzeba) i pieprzem. Nalewamy zupę do miseczek, a następnie posypujemy swieżo startym żółtym serem i posypujemy ostrą papryką.