Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1275
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 252
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 35
Bardzo prosta i niezwykle szybka w przygotowaniu tarta z malinami. Smakuje re...
Odsłon: 491
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1275
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 252
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 35
Bardzo prosta i niezwykle szybka w przygotowaniu tarta z malinami. Smakuje re...
Odsłon: 491
Składniki
Myjemy brokuły, a następnie dzielimy na mniejsze części i wrzucamy do garnka. Zalewamy wrzątkiem, solimy i gotujemy do miękkości (mogą się lekko rozgotować)
W drugim garnku - w osolonej wodzie - gotujemy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki.
Do wywaru z brokułów dodajemy kostki rosołowe, lub - w zdrowszej wersji - wywar z jarzyn (ewentualnie z kości - co kto lubi). Odcedzamy ugotowane ziemniaki i również dodajemy do wywaru.
Całość doprawiamy do smaku solą (jeśli jeszcze potrzeba) i pieprzem. Nalewamy zupę do miseczek, a następnie posypujemy swieżo startym żółtym serem i posypujemy ostrą papryką.