Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli musisz nakarmić bandę gości. I masz na to niewiele gotówki. To najpierw nakarm ich sycącą zupą. Ja tak robiłam w młodości:)
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456778
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1208
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2087
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 503
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456778
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1208
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2087
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 503
Składniki
Obierz i pokrój na kawałki cebule. Zeszklij ją na oliwie. Wstaw garnek z wodą i wrzuć rosołki.
Zetrzyj ser na drobnej tarce. Do gotującej wody wrzuć zeszkloną cebulę i gotuj z 15 min.
Do nagrzanego piekarnika wstaw pokrojone na kromeczki bułki. Niech się przypieką.
Zupę dopraw solą i pieprzem. Zmiksuj na gładko ( ja to robię blenderem od razu na kuchence). Podgrzej jeszcze i wsyp stary ser. Aż się prawie rozpuści.
Zupę przelewam do wazy. W każdym talerzu kładę po 2 grzanki a resztę kładę na półmisku. I podaję gościom. Smacznego