Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli musisz nakarmić bandę gości. I masz na to niewiele gotówki. To najpierw nakarm ich sycącą zupą. Ja tak robiłam w młodości:)
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7943
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1268
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13731
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7943
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1268
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13731
Składniki
Obierz i pokrój na kawałki cebule. Zeszklij ją na oliwie. Wstaw garnek z wodą i wrzuć rosołki.
Zetrzyj ser na drobnej tarce. Do gotującej wody wrzuć zeszkloną cebulę i gotuj z 15 min.
Do nagrzanego piekarnika wstaw pokrojone na kromeczki bułki. Niech się przypieką.
Zupę dopraw solą i pieprzem. Zmiksuj na gładko ( ja to robię blenderem od razu na kuchence). Podgrzej jeszcze i wsyp stary ser. Aż się prawie rozpuści.
Zupę przelewam do wazy. W każdym talerzu kładę po 2 grzanki a resztę kładę na półmisku. I podaję gościom. Smacznego