Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrzan gości na stołach wielkanocnych jako dodatek do wędlin, kiełbas, boczku i gotowanych jajek. U mnie w domu chrzan również pojawia się podczas Wigilii z pieczonym karpiem i chałką. Chrzan lubię i zawsze mam słoiczek startego korzenia w lodówce. Można go wykorzystać do kanapek, sosu, ćwikły lub barszczu białego. Dziś moja propozycja zupy chrzanowej dedykowana miłośnikom ostrego chrzanowego smaku.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3846
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414721
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2388
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3846
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414721
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2388
Składniki
Wywar z wędzonki wlać do garnka Szynkę pokroić w grube plastry i dodać do wywaru Dodać do niego cały korzeń chrzanu, liście laurowe oraz ziele angielskie
Cebulę i ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, wrzucić do wywaru Czosnek wycisnąć przez praskę i dodać do zupy Zupę gotować na wolnym ogniu aż ziemniaki będą miękkie
W miseczce rozmieszać żur z maślanką i dodać do zupy i gotować jeszcze przez parę minut aż zupa zgęstnieje
Na koniec dodać starty chrzan do zupy, a potem sól, pieprz oraz cukier do smaku Na koniec podbić zupę śmietaną (śmietanę wymieszać w filiżance z paroma łyżkami zupy i dopiero wlać do zupy) Podawać z ugotowanym jajkiem i plastrem szynki