Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 187
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 165
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 187
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 165
Składniki
Dynię oczyścić, obrać, pokroić w kostkę. Cebulę i czosnek posiekać. W garnku na rozgrzanej oliwie zeszklić cebulę i czosnek, dodać dynię i po chwili smażenia zalać wywarem. Gotować do całkowitej miękkości dyni. Zmiksować.
Po zmiksowaniu zupę jeszcze raz zagotować i doprawić solą i pieprzem. Pestki uprażyć na suchej patelni. Zupę rozlać na talerze. Dekorować kleksem śmietany i uprażonymi pestkami.Źródło: Twoje Imperium