Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2405
Pieczone buraczki z dodatkiem przyprawy za;atar i pieczona z kuminem i papryk...
Odsłon: 2524
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 497
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 1334
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2405
Pieczone buraczki z dodatkiem przyprawy za;atar i pieczona z kuminem i papryk...
Odsłon: 2524
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 497
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 1334
Składniki
Dynię oczyścić, obrać, pokroić w kostkę. Cebulę i czosnek posiekać. W garnku na rozgrzanej oliwie zeszklić cebulę i czosnek, dodać dynię i po chwili smażenia zalać wywarem. Gotować do całkowitej miękkości dyni. Zmiksować.
Po zmiksowaniu zupę jeszcze raz zagotować i doprawić solą i pieprzem. Pestki uprażyć na suchej patelni. Zupę rozlać na talerze. Dekorować kleksem śmietany i uprażonymi pestkami.Źródło: Twoje Imperium