Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęsta, aromatyczna zupa-krem na jesienne chłody.
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2720
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1245
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 712
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 64
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2720
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1245
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 712
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 64
Składniki
Dynię obrać ze skórki i usunąć część nasienną. Pokroić w grubą, dużą kostkę. Marchew obrać i pokroić na kostkę. Jarzyny układam w wysmarowanym masłem lub olejem naczyniu żaroodpornym i wstawiam do nagrzanego do 180''C piekarnika na 25 min, aby zmiękły.
Wyjęte z piekarnika warzywa miksujemy, zalewamy wrzącą wodą (ilość zależy od konsystencji jaką chcemy uzyskać, im mniej wody tym zupa będzie bardziej gęsta) do przykrycia, dodajemy łyżeczkę imbiru, szczyptę gałki muszkatołowej, sól, pieprz, szczyptę cukru, ew.Vegetę Zagotować i na wierzch przy podaniu dodać śmietany i pietruszki.