Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęsta, aromatyczna zupa-krem na jesienne chłody.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4161
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416441
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4161
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416441
Składniki
Dynię obrać ze skórki i usunąć część nasienną. Pokroić w grubą, dużą kostkę. Marchew obrać i pokroić na kostkę. Jarzyny układam w wysmarowanym masłem lub olejem naczyniu żaroodpornym i wstawiam do nagrzanego do 180''C piekarnika na 25 min, aby zmiękły.
Wyjęte z piekarnika warzywa miksujemy, zalewamy wrzącą wodą (ilość zależy od konsystencji jaką chcemy uzyskać, im mniej wody tym zupa będzie bardziej gęsta) do przykrycia, dodajemy łyżeczkę imbiru, szczyptę gałki muszkatołowej, sól, pieprz, szczyptę cukru, ew.Vegetę Zagotować i na wierzch przy podaniu dodać śmietany i pietruszki.