Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Córka wróciła z przedszkola zachwycona zupą dyniową. Pogrzebałam więc po internecie i skleciłam z różnych wersji zupki takie oto cudo, którym zachwyciła się cała rodzina. Polecam, a jak ktoś gotuje identycznie, to mam nadzieję, że jest tym smakiem równie mocno zachwycony, co my :D Smacznego! ;)
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 137
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 137
Składniki
Dynie obrać ze skóry, oczyścić z pestek. Ziemniaki, cebulę, marchewkę obrać. Wszystkie warzywa pokroić w niezbyt duże kawałki. Wrzucić do garnka.
Warzywa zalać rosołem (ja wykorzystałam resztkę po niedzielnym obiedzie) - tak aby zakrył warzywa. Przyprawić do smaku. Gotować do miękości - zanim ziemniaki i marchewka zmiękną, dynia już się trochę "rozciapie". Po wyłączeniu blenderem zmiksować na krem.
W międzyczasie (jeśli nie macie gotowych) przygotować grzanki - na 1 osobę 1 mała kromka pieczywa. Pieczywo pokroić w kosteczkę, zrumienić na patelni na kilku łyżkach oleju słonecznikowego.
Podawać z kleksem z kwaśnej śmietany, posypane grzankami.
Smacznego!