Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i szybka zupa sezonowa o orientalnym smaku
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4559
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 417959
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4559
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 417959
Składniki
Marchew obrać, pokroić talarki, gotować w małej ilości wody przez 10 -15 minut. Dodać pokrojoną papryczkę, bez gniaz nasiennych
Dynię obrać, pokroić i dodać do marchwi, gotować kolejne 15 minut.
Gdy warzywa będą już miękkie, zupę zdjąć z ognia, dodać imbir, pastę curry i zmiksować blenderem. Gotować przez kolejne 5 minut. Następnie dodać mleko kokosowe.
Zioła opłukać, pokroić niezbyt drobno i dodać do zupy zdjętej z ognia. Zostawić zupę na 5 minut,aż przejdzie aromatem ziół.
Na talerzu posypać zupę pestkami dyni i słonecznika.
Smacznego!