Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i szybka zupa sezonowa o orientalnym smaku
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1408
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 201
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1408
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 201
Składniki
Marchew obrać, pokroić talarki, gotować w małej ilości wody przez 10 -15 minut. Dodać pokrojoną papryczkę, bez gniaz nasiennych
Dynię obrać, pokroić i dodać do marchwi, gotować kolejne 15 minut.
Gdy warzywa będą już miękkie, zupę zdjąć z ognia, dodać imbir, pastę curry i zmiksować blenderem. Gotować przez kolejne 5 minut. Następnie dodać mleko kokosowe.
Zioła opłukać, pokroić niezbyt drobno i dodać do zupy zdjętej z ognia. Zostawić zupę na 5 minut,aż przejdzie aromatem ziół.
Na talerzu posypać zupę pestkami dyni i słonecznika.
Smacznego!