Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i szybka zupa sezonowa o orientalnym smaku
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326162
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12013
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16631
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5370
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326162
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12013
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16631
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5370
Składniki
Marchew obrać, pokroić talarki, gotować w małej ilości wody przez 10 -15 minut. Dodać pokrojoną papryczkę, bez gniaz nasiennych
Dynię obrać, pokroić i dodać do marchwi, gotować kolejne 15 minut.
Gdy warzywa będą już miękkie, zupę zdjąć z ognia, dodać imbir, pastę curry i zmiksować blenderem. Gotować przez kolejne 5 minut. Następnie dodać mleko kokosowe.
Zioła opłukać, pokroić niezbyt drobno i dodać do zupy zdjętej z ognia. Zostawić zupę na 5 minut,aż przejdzie aromatem ziół.
Na talerzu posypać zupę pestkami dyni i słonecznika.
Smacznego!