Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 611
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 832
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 357
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 611
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 832
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 357
Składniki
Ćwiartkę kurczaka gotować do miękkości. W trakcie gotowania odcedzać łyżką cedzakową zbierającą się szumowinę.
Gdy mięso zaczyna robić się miękkie i nie robi się już szumowina dodać liść laurowy i angielskie ziele, marchew - talarki, pietruszka - talarki, seler - mała kostka, por - plasterki, ziemniaki - kostka, fasola szparagowa - strączek przekroić na mniejsze części, np. na trzy. Gdy marchew zaczyna mięknąć dodać brokuły i kalafior. Mięso można wyjąć lub oskubać i kawałki wrzucić z powrotem do zupy. Doprawić. Zabielić śmietaną - najlepiej wlać do kubeczka śmietanę, do niej trochę zupy, rozmieszać i wlewać do garnka jednocześnie mieszając zupę. Wtedy się nie zetnie.