Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 33
Dodano: 05.07.2017
Odsłon: 1052
1-2 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Od róży kalafiora odcinam głąbia i łodygi (zgrubiałe części). Marchewkę i głąbia obieram.
Pierwsze gotuję łodygi ok. 10 min dokładam głąbia i gotuję do pół miękkości łodyg i głąbia.
Głąbia i łodygi wyjmuję, pozostawiam je do panierowania.
Wyjmuję z wywaru i dodaję pozostałego kalafiora i marchewkę, dodaję mleko i cukier i dolewam wywar mięsny w ilości aby przykryć jarzyny.
Wyjmuję marchewkę resztę blęduję. Jeżeli zupa jest zbyt gęsta dolewam wywaru.
Osobno gotuję makaron al dente.
Marchewkę i zieleninę drobno siekam.
Na talerz nakładam kluseczki zalewam zupką i posypuję posiekaną marchewką i zieleniną.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)