Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa dla smakoszy kalafiora i nie tylko.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 303
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 8911
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21875
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 532
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 303
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 8911
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21875
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 532
Składniki
Od róży kalafiora odcinam głąbia i łodygi (zgrubiałe części). Marchewkę i głąbia obieram. Pierwsze gotuję łodygi ok. 10 min dokładam głąbia i gotuję do pół miękkości łodyg i głąbia. Głąbia i łodygi wyjmuję, pozostawiam je do panierowania. Wyjmuję z wywaru i dodaję pozostałego kalafiora i marchewkę, dodaję mleko i cukier i dolewam wywar mięsny w ilości aby przykryć jarzyny. Wyjmuję marchewkę resztę blęduję. Jeżeli zupa jest zbyt gęsta dolewam wywaru. Osobno gotuję makaron al dente. Marchewkę i zieleninę drobno siekam. Na talerz nakładam kluseczki zalewam zupką i posypuję posiekaną marchewką i zieleniną.