Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa dla smakoszy kalafiora i nie tylko.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1557
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17854
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1920
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1557
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17854
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1920
Składniki
Od róży kalafiora odcinam głąbia i łodygi (zgrubiałe części). Marchewkę i głąbia obieram. Pierwsze gotuję łodygi ok. 10 min dokładam głąbia i gotuję do pół miękkości łodyg i głąbia. Głąbia i łodygi wyjmuję, pozostawiam je do panierowania. Wyjmuję z wywaru i dodaję pozostałego kalafiora i marchewkę, dodaję mleko i cukier i dolewam wywar mięsny w ilości aby przykryć jarzyny. Wyjmuję marchewkę resztę blęduję. Jeżeli zupa jest zbyt gęsta dolewam wywaru. Osobno gotuję makaron al dente. Marchewkę i zieleninę drobno siekam. Na talerz nakładam kluseczki zalewam zupką i posypuję posiekaną marchewką i zieleniną.