Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa dla smakoszy kalafiora i nie tylko.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11971
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 133
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8757
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155444
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1185
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11971
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 133
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8757
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155444
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1185
Składniki
Od róży kalafiora odcinam głąbia i łodygi (zgrubiałe części). Marchewkę i głąbia obieram. Pierwsze gotuję łodygi ok. 10 min dokładam głąbia i gotuję do pół miękkości łodyg i głąbia. Głąbia i łodygi wyjmuję, pozostawiam je do panierowania. Wyjmuję z wywaru i dodaję pozostałego kalafiora i marchewkę, dodaję mleko i cukier i dolewam wywar mięsny w ilości aby przykryć jarzyny. Wyjmuję marchewkę resztę blęduję. Jeżeli zupa jest zbyt gęsta dolewam wywaru. Osobno gotuję makaron al dente. Marchewkę i zieleninę drobno siekam. Na talerz nakładam kluseczki zalewam zupką i posypuję posiekaną marchewką i zieleniną.