Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa dla smakoszy kalafiora i nie tylko.
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 222
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 773
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1822
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 164
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 244
Polecam.
Odsłon: 298
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 222
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 773
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1822
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 164
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 244
Polecam.
Odsłon: 298
Składniki
Od róży kalafiora odcinam głąbia i łodygi (zgrubiałe części). Marchewkę i głąbia obieram. Pierwsze gotuję łodygi ok. 10 min dokładam głąbia i gotuję do pół miękkości łodyg i głąbia. Głąbia i łodygi wyjmuję, pozostawiam je do panierowania. Wyjmuję z wywaru i dodaję pozostałego kalafiora i marchewkę, dodaję mleko i cukier i dolewam wywar mięsny w ilości aby przykryć jarzyny. Wyjmuję marchewkę resztę blęduję. Jeżeli zupa jest zbyt gęsta dolewam wywaru. Osobno gotuję makaron al dente. Marchewkę i zieleninę drobno siekam. Na talerz nakładam kluseczki zalewam zupką i posypuję posiekaną marchewką i zieleniną.