Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupa krem z cukinii
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 560
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1375
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25602
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 560
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1375
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25602
Składniki
Marchew oraz pietruszkę obrać a następnie pokroić w plasterki.
Cebulę oczyścić i podzielić na 4 części.
Cukinię wyparzyć we wrzącej wodzie a następnie pokroić w kwadraty o wymiarach 2 x 2cm.
Ziemniaki obrać i pokroić w kwadraty podobnie jak cukinię.
Wszystkie warzywa połączyć ze sobą w jednym naczyniu, poprószyć obficie solą, pieprzem oraz papryką słodką i wymieszać.
Na patelni rozgrzać olej, wrzucić warzywa i podsmażyć z każdej strony.
Następnie przełożyć warzywa do garnka i zalać wodą tak, aby wszystkie warzywa były przykryte. Dodać seler i gotować na wolnym ogniu przez około 30 minut aż do miękkości.
Kiedy warzywa będą już miękkie, zdjąć zupę z ognia, odlać wywar do innego naczynia i pozostawić na później.
Warzywa zblenderować na gładką masę. Jeśli krem będzie zbyt gęsty można dodać do niego nieco odsączonego wcześniej wywaru. Doprawić przyprawami do smaku i ponownie zagotować.
Do bulionówek nalewać porcję zupę. Dodać pokrojoną w kostkę fetę. Serwować ze świeżym pieczywem.