Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupa na długie jesienne i zimowe wieczory
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 207
Dzień dobry moi mili właśnie zaczyna się sezon rabarbarowy i właśnie dlatego...
Odsłon: 63
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 112
Kurczak w sosie miodowo-czosnkowym to doskonała propozycja na obiad – szybka,...
Odsłon: 39
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 207
Dzień dobry moi mili właśnie zaczyna się sezon rabarbarowy i właśnie dlatego...
Odsłon: 63
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 112
Kurczak w sosie miodowo-czosnkowym to doskonała propozycja na obiad – szybka,...
Odsłon: 39
Składniki
Na oleju zeszklić cebulę oraz czosnek. Dodać pokrojone w kostkę warzywa. Podlać bulionem, dodać przyprawy i dusić pod przykryciem do miękkości (ok.20-30 minut).
Całość zmiksować w blenderze.
Na patelni przyprażyć pestki słonecznika lub dyni.
Gotowy krem rozlać na talerze. Dodać keks śmietany, posypać pestkami oraz natką pietruszki.
Zupa jest bardzo dobra z grzankami zapiekanymi z serem żółtym z dodatkiem czosnku.
Smacznego!!!