Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa krem z dyni

Zupa krem z dyni

Autor:

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 34

Dodano:

Odsłon: 16863

Pyszna zupa na długie jesienne i zimowe wieczory

Składniki

  • dynia, 1 kg
  • marchew, 2 szt.
  • ziemniaki, 2-3 szt.
  • cebula, 1 szt.
  • czosnek, 2-3 ząbki
  • carry,, 1-2 łyżeczki
  • sól, pieprz, Vegeta
  • natka pietruszki, śmietana, prażone ziarna słonecznika lub dynii
  • olej, 1 łyżka
  • bulion warzywny lub mięsny, 2-3 szklanki
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Zupa krem z dyni

Przygotowanie

  1. Na oleju zeszklić cebulę oraz czosnek. Dodać pokrojone w kostkę warzywa. Podlać bulionem, dodać przyprawy i dusić pod przykryciem do miękkości (ok.20-30 minut).

  2. Całość zmiksować w blenderze.

  3. Na patelni przyprażyć pestki słonecznika lub dyni.

  4. Gotowy krem rozlać na talerze. Dodać keks śmietany, posypać pestkami oraz natką pietruszki.

  5. Zupa jest bardzo dobra z grzankami zapiekanymi z serem żółtym z dodatkiem czosnku.

  6. Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 08 listopada 2012 Przyznaje nigdy nie jadłem zupy z dyni,Twój przepis brzmi zachęcająco, należy go koniecznie wypróbować

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń