Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupa na długie jesienne i zimowe wieczory
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2229
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3308
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1352
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2108
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2229
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3308
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1352
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2108
Składniki
Na oleju zeszklić cebulę oraz czosnek. Dodać pokrojone w kostkę warzywa. Podlać bulionem, dodać przyprawy i dusić pod przykryciem do miękkości (ok.20-30 minut).
Całość zmiksować w blenderze.
Na patelni przyprażyć pestki słonecznika lub dyni.
Gotowy krem rozlać na talerze. Dodać keks śmietany, posypać pestkami oraz natką pietruszki.
Zupa jest bardzo dobra z grzankami zapiekanymi z serem żółtym z dodatkiem czosnku.
Smacznego!!!