Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupa na długie jesienne i zimowe wieczory
Uwielbiam połączenie szpinaku i suszonych pomidorów, które doskonale pasuje d...
Odsłon: 98
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 49
Lekki, delikatny i puszysty omlet z twarogiem. To idealne weekendowe śniadanie!
Odsłon: 94
Uwielbiam połączenie szpinaku i suszonych pomidorów, które doskonale pasuje d...
Odsłon: 98
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 49
Lekki, delikatny i puszysty omlet z twarogiem. To idealne weekendowe śniadanie!
Odsłon: 94
Składniki
Na oleju zeszklić cebulę oraz czosnek. Dodać pokrojone w kostkę warzywa. Podlać bulionem, dodać przyprawy i dusić pod przykryciem do miękkości (ok.20-30 minut).
Całość zmiksować w blenderze.
Na patelni przyprażyć pestki słonecznika lub dyni.
Gotowy krem rozlać na talerze. Dodać keks śmietany, posypać pestkami oraz natką pietruszki.
Zupa jest bardzo dobra z grzankami zapiekanymi z serem żółtym z dodatkiem czosnku.
Smacznego!!!