Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupa na długie jesienne i zimowe wieczory
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 25
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 27
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 26
Smażone pączki z dziurką to ciekawa alternatywa na Tłusty Czwartek. Nie wymag...
Odsłon: 1970
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 25
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 27
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 26
Smażone pączki z dziurką to ciekawa alternatywa na Tłusty Czwartek. Nie wymag...
Odsłon: 1970
Składniki
Na oleju zeszklić cebulę oraz czosnek. Dodać pokrojone w kostkę warzywa. Podlać bulionem, dodać przyprawy i dusić pod przykryciem do miękkości (ok.20-30 minut).
Całość zmiksować w blenderze.
Na patelni przyprażyć pestki słonecznika lub dyni.
Gotowy krem rozlać na talerze. Dodać keks śmietany, posypać pestkami oraz natką pietruszki.
Zupa jest bardzo dobra z grzankami zapiekanymi z serem żółtym z dodatkiem czosnku.
Smacznego!!!