Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa krem z fioletowych ziemniaków ze świezymi ziołami

Przepis dnia 2014-10-13
Zupa krem z fioletowych ziemniaków ze świezymi ziołami

Autor:

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 25

Dodano:

Odsłon: 2819

Bardzo prosty przepis, który zyskuje na atrakcyjności dzięki zastosowaniu fioletowych ziemniaków. Można go wzbogacić- np. dodając smażonych kurek, czy boczku

Składniki

  • 600 g fioletowych ziemniaków
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka masła
  • 150 ml śmietany
  • sól, pieprz, chili
  • trzy łyżki posiekanych ziół: (np. koperek, tymianek, majeranek)
1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Zupa krem z fioletowych ziemniaków ze świezymi ziołami

Przygotowanie

  1. Ziemniaki umyć, obrać, pokroić, zalać wrzątkiem i gotować do miękkości.
    Cebulę drobno pokroić, przesmażyć na maśle. Dodać do wywaru wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Doprawić do smaku. Lekko przestudzoną zupę blendować ze śmietaną do czasu, aż konsystencja będzie jednolita. Dodać zioła.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń