Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 13-10-2014
Bardzo prosty przepis, który zyskuje na atrakcyjności dzięki zastosowaniu fioletowych ziemniaków. Można go wzbogacić- np. dodając smażonych kurek, czy boczku
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 17
Delikatna, zabielana śmietaną zupa pomidorowa na wywarze drobiowym. Doskonały...
Odsłon: 24
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię...
Odsłon: 75
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 17
Delikatna, zabielana śmietaną zupa pomidorowa na wywarze drobiowym. Doskonały...
Odsłon: 24
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię...
Odsłon: 75
Składniki
Ziemniaki umyć, obrać, pokroić, zalać wrzątkiem i gotować do miękkości. Cebulę drobno pokroić, przesmażyć na maśle. Dodać do wywaru wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Doprawić do smaku. Lekko przestudzoną zupę blendować ze śmietaną do czasu, aż konsystencja będzie jednolita. Dodać zioła.