Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miał być tylko krem z serków topionych a wyszła zupa krem z serków, pieczarek, z makaronem i grzankami;)
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 456
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2271
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 1012
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 456
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2271
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 1012
Składniki
Oczyszczone pieczarki pokroić w plasterki i podsmażyć na maśle. Rosół podgrzać, odlać 1szkl. Do rosołu dodać pieczarki razem z tłuszczem. Serki topione rozmieszać w szklance ciepłego bulionu. Wlać je do rosołu z pieczarkami. Chwilę pogotować i od czasu do czasu mieszać aby nie było grudek po serkach. W razie potrzeby gdyby zupa była zbyt wodnista można ją zagęścić śmietaną i mąką. Zupę doprawić do smaku solą, pieprzem i innymi ulubionymi przyprawami;)
Zupę podawać z makaronem, grzankami i szczypiorkiem. Smacznego:)