Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miał być tylko krem z serków topionych a wyszła zupa krem z serków, pieczarek, z makaronem i grzankami;)
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 686
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 68
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 94
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 686
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 68
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 94
Składniki
Oczyszczone pieczarki pokroić w plasterki i podsmażyć na maśle. Rosół podgrzać, odlać 1szkl. Do rosołu dodać pieczarki razem z tłuszczem. Serki topione rozmieszać w szklance ciepłego bulionu. Wlać je do rosołu z pieczarkami. Chwilę pogotować i od czasu do czasu mieszać aby nie było grudek po serkach. W razie potrzeby gdyby zupa była zbyt wodnista można ją zagęścić śmietaną i mąką. Zupę doprawić do smaku solą, pieprzem i innymi ulubionymi przyprawami;)
Zupę podawać z makaronem, grzankami i szczypiorkiem. Smacznego:)