Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa migdałowa

Zupa migdałowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 20

Dodano:

Odsłon: 284

,,,,,,-_-

Składniki

  • mleko, 2 l
  • migdały, 100 g
  • jajka, 2
  • cukier, 2 czubate łyżki
  • sól
  • Dodatkowo: groszek ptysiowy lub grzanki
1-2 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Zupa migdałowa

Przygotowanie

  1. Sparzone i obrane migdały mielimy i ucieramy z żółtkami, solą i cukrem. Masę wlewamy do mleka i ciągle mieszając podgrzewamy, aż zgęstnieje. Nie dopuszczamy do wrzenia. Ubijamy pianę z białek i dodajemy do zupy. Mieszamy. Zupę podajemy z groszkiem ptysiowym lub grzankami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń