Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2561
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 1007
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 229
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2561
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 1007
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 229
Składniki
Porcje oczyszczamy z nadmiernej ilości tłuszczu oraz myjemy dokładnie zalewamy zimna woda i gotujemy do uzyskania bulionu. Staramy się odcedzić resztki szumu które powstaną, Ogórki i cebule kroimy w kostkę rozgrzewamy patelnie smarując ją masłem podsmażamy delikatnie na małym ogniu. Dodajemy do bulionu gotujemy około 20 min później dodajemy marchewkę pietruszkę oraz przyprawy. Gotujemy az do uzyskania miękkich warzyw , na końcu dodajemy ryż czekamy aż się ugotuje i gotowe .