Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 19320
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 428
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8994
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 19320
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 428
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8994
Składniki
Gotujemy bulion na skrzydełkach.Pieczarki kroimy podsmażamy razem z cebula. Do bulionu dodajemy pokrojoną marchew w plasterki, gotujemy następnie dodajemy podsmażone pieczarki oraz starta na małych oczkach pietruszkę.Gotujemy do miękkości.Ziemniaki gotujemy w osobnym garnku.Przyprawiamy solą i pieprzem oraz kostką rosołową. W naczyniu rozrabiamy śmietanę z mąką hartujemy gorącym wywarem i wlewamy do zupy. Jeszcze chwilę gotujemy.
N talerz wykładamy ziemniaki nalewamy zupę na górę układamy mięso ze skrzydełek. SMACZNEGO:)