Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3818
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414630
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2359
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3818
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414630
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2359
Składniki
do garnka (3 litrowy) wkładamy umyte skrzydełka ,obrane i pokrojone warzywa zalewamy wodą i wstawiamy na ogień doprowadzamy do wrzenia i zmniejszamy płomień tak aby zawartość lekko wrzała,gotujemy zawartość do miękkości około 1h (chodzi o to żeby wywar był jak rosół)
W osobnym rondelku roztapiamy masło i dodajemy poszatkowaną cebulę doprowadzamy do zeszklenia i dodajemy przecier pomidorowy wszystko razem podsmażamy (bardzo ważne)
Podsmażony przecier dodajemy do wywaru i gotujemy kilka minut ,część ugotowanych warzyw (cała marchewka 1 pietruszka) miksujemy blenderem na gładką masę i dodajemy do zupy ,przyprawiamy solą i tymiankiem podajemy z ryżem lub gruby.m makaronem.Polecam warzywa zagęszczą zupę, nie używając śmietany jesteśmy zdrowsi POLECAM