Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456877
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1241
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2113
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 512
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456877
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1241
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2113
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 512
Składniki
do garnka (3 litrowy) wkładamy umyte skrzydełka ,obrane i pokrojone warzywa zalewamy wodą i wstawiamy na ogień doprowadzamy do wrzenia i zmniejszamy płomień tak aby zawartość lekko wrzała,gotujemy zawartość do miękkości około 1h (chodzi o to żeby wywar był jak rosół)
W osobnym rondelku roztapiamy masło i dodajemy poszatkowaną cebulę doprowadzamy do zeszklenia i dodajemy przecier pomidorowy wszystko razem podsmażamy (bardzo ważne)
Podsmażony przecier dodajemy do wywaru i gotujemy kilka minut ,część ugotowanych warzyw (cała marchewka 1 pietruszka) miksujemy blenderem na gładką masę i dodajemy do zupy ,przyprawiamy solą i tymiankiem podajemy z ryżem lub gruby.m makaronem.Polecam warzywa zagęszczą zupę, nie używając śmietany jesteśmy zdrowsi POLECAM