Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1713
Pyszne naleśniki z farszem jak na pierogi ruskie. Jeśli nie chce Wam się lepi...
Odsłon: 307
Delikatne tortellini, aromatyczny boczek, pyszne warzywa, tworzą symfonię smaku.
Odsłon: 591
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1713
Pyszne naleśniki z farszem jak na pierogi ruskie. Jeśli nie chce Wam się lepi...
Odsłon: 307
Delikatne tortellini, aromatyczny boczek, pyszne warzywa, tworzą symfonię smaku.
Odsłon: 591
Składniki
1. Do dużego garnka wlej olej i zacznij go podgrzewać na dużym ogniu. 2. Dodaj do garnka cebule i smaż je do momentu, kiedy będą miękkie i przeźroczyste. 3. Zmień ogień na średni i przełóż do naczynia papryki. Podsmażaj do miękkości (około 3 minut). 4. Następnie dodaj czosnek i podsmażaj go przez około minutę - nie pozwól by się przypalił, bo traci wtedy swoje walory smakowe. 5. Dodaj pomidory, paprykę w proszku, tymianek, estragon, pieprz, odrobinę soli, liść laurowy i bulion. 6. Doprowadź zupę do wrzenia i od razu zmniejsz ogień na najmniejszy. Przykryj garnek pokrywką i gotuj około 20 minut. 7. Dopraw zupę cukrem, solą i pieprzem. Wyjmij liść laurowy. 8. Zmiksuj zupę i przetrzyj przez bardzo drobne sito. 9. Dodaj kremówkę. 10. Podawaj na gorąco. Smacznego :)