Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna i szybka zupa. Alternatywa dla poniedziałkowej pomidorowej na niedzielnym rosole :-)
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 218
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8673
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 451
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 218
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8673
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 451
Składniki
Z włoszczyzny zrób wywar, marchewkę pokrój w półplasterki reszę w całości. Dodaj listek laurowy i ziele angielski, dopraw solą i pieprzem, gotój ok 20 minut. Wyjmij włoszczyznę (oprócz marchewki).
Cebulę pokroić w kosteczkę i zeszklić na oleju. Do wywaru dodać serki topione i mieszać aż do rozpuszczenia. Dodać zeszkloną cebulę.
Rzodkiewkę pokroić w plasterki, dodać do wywaru. Gotować ok 10 minut. Zupę zabielić śmietaną - gotować jeszcze chwilę.
Szczypiorek posiekać i wsypać do zupy. Doprawić solą, pieprzem i odrobiną gałki muszkatałowej. Ja podaję zupę z drobnym makaronem lub ryżem. SMACZNEGO!