Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna i szybka zupa. Alternatywa dla poniedziałkowej pomidorowej na niedzielnym rosole :-)
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1386
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 286
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3194
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 181
Przepis dnia
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 3817
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1386
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 286
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3194
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 181
Przepis dnia
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 3817
Składniki
Z włoszczyzny zrób wywar, marchewkę pokrój w półplasterki reszę w całości. Dodaj listek laurowy i ziele angielski, dopraw solą i pieprzem, gotój ok 20 minut. Wyjmij włoszczyznę (oprócz marchewki).
Cebulę pokroić w kosteczkę i zeszklić na oleju. Do wywaru dodać serki topione i mieszać aż do rozpuszczenia. Dodać zeszkloną cebulę.
Rzodkiewkę pokroić w plasterki, dodać do wywaru. Gotować ok 10 minut. Zupę zabielić śmietaną - gotować jeszcze chwilę.
Szczypiorek posiekać i wsypać do zupy. Doprawić solą, pieprzem i odrobiną gałki muszkatałowej. Ja podaję zupę z drobnym makaronem lub ryżem. SMACZNEGO!