Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i sycąca zupa serowa. Idealna na jesienny obiad. Palce lizać
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszną roladę schabową, peklowaną, parzoną...
Odsłon: 17899
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe naleśniki na słono, a do tego...
Odsłon: 107
Co powiesz na chleb z frytkownicy beztłuszczowej, który przygotujesz błyskawi...
Odsłon: 2227
dziś zapraszam Was na kolejne wspaniałe ciasto-tym razem to bardzo reprezenta...
Odsłon: 253
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszną roladę schabową, peklowaną, parzoną...
Odsłon: 17899
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe naleśniki na słono, a do tego...
Odsłon: 107
Co powiesz na chleb z frytkownicy beztłuszczowej, który przygotujesz błyskawi...
Odsłon: 2227
dziś zapraszam Was na kolejne wspaniałe ciasto-tym razem to bardzo reprezenta...
Odsłon: 253
Składniki
Boczek przesmaż na patelni lub w garnku o grubym dnie. Gdy wytopi się z niego tłuszcz, dodaj cebulę i zeszklij ją. Dorzuć obie papryki, smaż kilka minut, aż zaczną mięknąć. Oprósz mąką i smaż jeszcze 1-2 minuty, mieszając. Zalej bulionem i mlekiem skondensowanym, wymieszaj i gotuj, na średnim ogniu przez 5 minut. Zestaw z ognia, dodaj ser i mieszaj, aż się rozpuści. Jeśli trzeba, dosól do smaku.
Do miseczek włóż po porcji pomidorów, zalej gorąca zupą serową i posyp kolendrą.