Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i sycąca zupa serowa. Idealna na jesienny obiad. Palce lizać
Idealna na różne okazje
Odsłon: 69
Kaczka to prawdziwy symbol elegancji na stole, uwielbiana za swoją soczystość...
Odsłon: 352
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 231
Idealna na różne okazje
Odsłon: 69
Kaczka to prawdziwy symbol elegancji na stole, uwielbiana za swoją soczystość...
Odsłon: 352
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 231
Składniki
Boczek przesmaż na patelni lub w garnku o grubym dnie. Gdy wytopi się z niego tłuszcz, dodaj cebulę i zeszklij ją. Dorzuć obie papryki, smaż kilka minut, aż zaczną mięknąć. Oprósz mąką i smaż jeszcze 1-2 minuty, mieszając. Zalej bulionem i mlekiem skondensowanym, wymieszaj i gotuj, na średnim ogniu przez 5 minut. Zestaw z ognia, dodaj ser i mieszaj, aż się rozpuści. Jeśli trzeba, dosól do smaku.
Do miseczek włóż po porcji pomidorów, zalej gorąca zupą serową i posyp kolendrą.