Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 13
Dodano: 21.03.2011
Odsłon: 11410
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Bulion zagotować, najlepiej jeśli byłby to bulion drobiowy, ale jeśli takim nie dysponujemy może być z kostek (byle nie za mocny).
Do bulionu wrzucamy serek topiony i zioła, całość mieszamy trzepaczką, tak aby serek się rozpuścił. Ogień pod garnkiem ma być jak najmniejszy.
Kiedy serek topiony się rozpuści dodajemy czosnek (wielkość ząbka uzależniona jest od tego, jak bardzo lubimy czosnek).
Dodajemy starty na dużych oczkach ser żółty.
zupa powinna mieć konsystencję śmietany, jeśli jest za rzadka można ja zagęścić. Najczęściej dodaję w tym celu okruchy czerstwej angielki lub chleba, który kroję na grzanki.
Można do smaku dodać odrobinę białego wina.
Podawać z grzankami ziołowymi lub czosnkowymi, chlebem, bułką, groszkiem ptysiowym, makaronem.... Jak kto lubi :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (9)

maly928 11 listopada 2011Zgłoś do usunięcia
napewno zrobię Perełko a iwonki kot nie lubi sera i jest problem pomożemy jej0 Kto głosował? | Odpowiedz

maly928 11 listopada 2011Zgłoś do usunięcia
napewno zrobię Perełko a iwonki kot nie lubi sera i jest problem0 Kto głosował? | Odpowiedz

maly928 11 listopada 2011Zgłoś do usunięcia
napewno zrobię Perełko a iwonki kot nie lubi sera i jest problem nie lubi sera0 Kto głosował? | Odpowiedz

apolonia12 24 marca 2011Zgłoś do usunięcia
Bardzo dobrei
Napewno zrobie
0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 21 marca 2011Zgłoś do usunięcia
Świetny przepisik dodaje do ulubionych0 Kto głosował? | Odpowiedz

iwona_s 21 marca 2011Zgłoś do usunięcia
okropne.0 Kto głosował? | Odpowiedz

kuchcik2 21 marca 2011Zgłoś do usunięcia
Właśnie dziś gotuję rosół z kurczaka, napewno coś zostanie, na jutro będzie jak znalazł na zupę serową. Dzięki za przepis.:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

babciaaneczka 21 marca 2011Zgłoś do usunięcia
Często robię taką zupę, ale niejednokrotnie mam problemz tartym żółtym serem, bo nie każdy się rozpuszcza,
a potem pływają w zupie takie kłaczki i muszę ją przecedzać,
wolę dawać więcej sera topionego, ale tak ogólnie jest
super, pozdrawiam
0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 21 marca 2011Zgłoś do usunięcia
bardzo fajny przepis napewno zrobie .pozdrawiam0 Kto głosował? | Odpowiedz