Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3143
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 148
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 62
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 73
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 71
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3143
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 148
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 62
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 73
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 71
Składniki
Warzywa obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Udko i warzywa zalewamy wodą i gotujemy wywar na małym ogniu ok 60 minut.
Kiedy wywar nam się gotuje, kroimy ziemniaki w kostkę i szatkujemy szczaw. Jeżeli nie mamy świeżego szczawiu możemy dodać słoiczek marynowanego. Do gotowego wywaru dodajemy ziemniaki i dalej gotujemy ok 15-20 minut (do miękkości ziemniaków). Po tym czasie dodajemy szczaw i gotujemy kilka minut. Zupę doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Gotową zupę zaprawiamy zahartowaną* śmietaną i chwilę gotujemy. *Do szklanki wkładamy śmietanę i dodajemy trochę zupy. Mieszamy. Czynność powtarzamy kilka razy. W ten sposób hartujemy śmietanę, żeby się nie zważyła w zupie ;-)
Na talerz dodajemy pokrojone jajko. Smacznego :-)