Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to popularna zupa w całej Turcji. Do przecieru pomidorowego można dodać suszone liście mięty i paprykę. Można ją podawać z sokiem cytryny i czarnym pieprzem. W niektórych regionach wraz z innymi warzywami dodaje się tarte ziemniaki.
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2774
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1304
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 754
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 104
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2774
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1304
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 754
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 104
Składniki
Sposób przygotowania: Ryż gotować na wolnym ogniu przez około 25-30 minut do czasu gdy ryż będzie miękki. Dodać jogurtu, mąki i delikatnie rozbij jajko do miseczki, dobrze wszystko mieszając.
Dolewaj stopniowo zupę, dokładnie mieszając. Dodaj powoli ryż, dopraw solą. Gotuj na wolnym ogniu jeszcze przez 10 minut
Rozpuść margarynę na patelni, dodaj skruszoną miętę; posyp nią zupę. Podawaj na gorąco.