Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa z wieprzowiną"
Dawniej domową kiełbasę do słoików wyrabiało się w wielu domach regularnie. T...
Odsłon: 6432
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 169
Jednogarnkowe danie, szybkie i proste do przygotowania, pyszne i syte. Gulasz...
Odsłon: 80
Dawniej domową kiełbasę do słoików wyrabiało się w wielu domach regularnie. T...
Odsłon: 6432
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 169
Jednogarnkowe danie, szybkie i proste do przygotowania, pyszne i syte. Gulasz...
Odsłon: 80
Składniki
Mięso umyj, pokrój w cząstki. Pomidory sparz, zdejmij skórę, wyjmij nasiona. Miąższ pomidorowy i cebulę pokrój w kostkę. Włoszczyznę obierz, umyj. Mięso i cebulę podsmaż w garnku na rozgrzanym oleju. Zalej 1,2 l wody, włóż włoszczyznę, liść laurowy, ziele angielskie, gotuj około godziny, aż mięso będzie miękkie.
Z wywaru wyjmij włoszczyznę, marchew pokrój w paski włóż do wywaru, dodaj pomidory i przeciśnięty przez praskę czosnek, gotuj 15 minut. Zupę przypraw bazylią, oregano, solą i pieprzem.
Czas: około 2 godziny.Źródło: Dobry Tydzień