Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 146
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 146
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Składniki
boczek i szynkę pokroić w kostkę, podsmażyć (zalecam w garnku, w którym potem będziemy gotować żurek). zalać wodą (około 1l) dodać ziemniaki pokrojone w drobną kostkę, poczekać aż się całkiem rozgotują. dodać pieczarki, czosnek chrzan gotować jeszcze około pół godziny na wolnym ogniu. dodać zahartowaną śmietanę