Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666330
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 128
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 656
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5789
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 995
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 266
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666330
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 128
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 656
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5789
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 995
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 266
Składniki
CIASTO: Z mąki,połowy margaryny,2 jajek,1 szkl cukru,miodu,sody i śmietany zagnieść gładkie ciasto. Podzielić na 3 części i upiec z nich placki 15-20 min.w temp.180 st (po upieczeniu placki są twarde)
SER: Margerynę,połowe mleka i cukier zagotować.Dodać ser z wiaderka i roztrzepane jajka(można dodac rodzynki).Gotować aż lekko zgęstnieje. Na koniec cały czas mieszając wlać rozrobiony w reszcie mleka budyń z mąką ziemniaczaną i olejek.pogotować ok 2 min.
Gorącą masą przełożyć placki. Wierzch posmarować kremem czekoladowym.(ja przykrywam folią lub ściereczką do ostygnięcia zeby się lepiej naparowało i zmiękło)póżniej przechowywać w lodówce.