Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1379
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1379
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Składniki
CIASTO: Z mąki,połowy margaryny,2 jajek,1 szkl cukru,miodu,sody i śmietany zagnieść gładkie ciasto. Podzielić na 3 części i upiec z nich placki 15-20 min.w temp.180 st (po upieczeniu placki są twarde)
SER: Margerynę,połowe mleka i cukier zagotować.Dodać ser z wiaderka i roztrzepane jajka(można dodac rodzynki).Gotować aż lekko zgęstnieje. Na koniec cały czas mieszając wlać rozrobiony w reszcie mleka budyń z mąką ziemniaczaną i olejek.pogotować ok 2 min.
Gorącą masą przełożyć placki. Wierzch posmarować kremem czekoladowym.(ja przykrywam folią lub ściereczką do ostygnięcia zeby się lepiej naparowało i zmiękło)póżniej przechowywać w lodówce.