Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepszy sernik na zimno jaki jadłam. Robiła go jeszcze moja babcia.
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 592
Oryginalny wloski przepis na spaghett carbonara, prosty, szybki i przepys...
Odsłon: 8545
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10114
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2898
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 592
Oryginalny wloski przepis na spaghett carbonara, prosty, szybki i przepys...
Odsłon: 8545
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10114
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2898
Składniki
Zaczynamy od żelatyny. Do połowy szklanki zimnego mleka wsypuję y żelatynę mieszamy i zostawiamy do napęcznienia. Do miski wkładamy masło w temperaturze pokojowej i dodajemy cukier i cukier waniliowy. Ucieramy. Do utartego masła dodajemy dwa żółtk i jedno jajko. Znowu ucieramy. Gdy już masa jest puszysta dodajemy stopniowo serek homo. Do żelatyny która napeczniała dolewamy resztę mleka, które musi być gorące. Mieszamy do momentu aż żelatyna się rozpuścić. Dolewamy do utartej masy i ucisramy .
Układamy herbatniki na dnie brytwanki i wlewamy masę. Wkładamy do lodówki i czekamy aż masa stężeje. Na górze układamy owoce i zalewamy galaretką zrobioną wg. przepisu na opakowaniu. Wkładamy do lodówki kiedy stężeje galaretką zajadamy. Szmacznego