Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tort przygotowałam na Walentynki dla naszej rodziny
Przepis na proste, ale pyszne i bardzo aromatyczne połączenie makaronu taglia...
Odsłon: 35
Wariacja na temat zupy pieczarkowej. Tym razem wykorzystałam seler naciowy, k...
Odsłon: 118
Chleb z mąki lnianej. Ja swój chleb ukroiłam jeszcze gorący więc jest trochę...
Odsłon: 89
Bitki z mięsa z sosem pieczeniowym, podane z kaszą pęczak i sałatką z czerwon...
Odsłon: 325
Przepis na proste, ale pyszne i bardzo aromatyczne połączenie makaronu taglia...
Odsłon: 35
Wariacja na temat zupy pieczarkowej. Tym razem wykorzystałam seler naciowy, k...
Odsłon: 118
Chleb z mąki lnianej. Ja swój chleb ukroiłam jeszcze gorący więc jest trochę...
Odsłon: 89
Bitki z mięsa z sosem pieczeniowym, podane z kaszą pęczak i sałatką z czerwon...
Odsłon: 325
Składniki
Ciasto;jajka ubić na gładko z cukrem,dodać mąkę przesianą z proszkiem do piecz.i olej .Podzielić ciasto na 4 części i do każdej części dodać stopniowo barwnik różowy-do 1części 3 krople,do 2części 5 kropli,do 3części 7 kropli barwnika,4 część pozostawić bez barwnika.Każdą część upiec w temp.180*C przez ok.15min
.Masa ; z mleka ,cukru waniliowego i budyni w proszku ugotować gęsty budyń i wystudzić .Miękkie masło rozetrzeć z cukrem pudrem ,stopniowo dodać zimny budyń i utrzeć razem na gładko.Podzielić masę na 2-części .1-częścią i dżemem smarować blaty i przełożyć tort i obłożyć boki i wierzch,a 2gą część podzielić na 3 części i do każdej dodać po kilka kropli barwnika ,żeby uzyskać różne odcienie kremu. Kremy kolejno przekładać do worka cukierniczego z tylką w kształcie gwiazdki .Zaczynając od dołu tortu ,tworzyć z kremu róże w różnych odcieniach. Schłodzić w lodówce.