Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tort przygotowałam na Walentynki dla naszej rodziny
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14058
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15977
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6435
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14058
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15977
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6435
Składniki
Ciasto;jajka ubić na gładko z cukrem,dodać mąkę przesianą z proszkiem do piecz.i olej .Podzielić ciasto na 4 części i do każdej części dodać stopniowo barwnik różowy-do 1części 3 krople,do 2części 5 kropli,do 3części 7 kropli barwnika,4 część pozostawić bez barwnika.Każdą część upiec w temp.180*C przez ok.15min
.Masa ; z mleka ,cukru waniliowego i budyni w proszku ugotować gęsty budyń i wystudzić .Miękkie masło rozetrzeć z cukrem pudrem ,stopniowo dodać zimny budyń i utrzeć razem na gładko.Podzielić masę na 2-części .1-częścią i dżemem smarować blaty i przełożyć tort i obłożyć boki i wierzch,a 2gą część podzielić na 3 części i do każdej dodać po kilka kropli barwnika ,żeby uzyskać różne odcienie kremu. Kremy kolejno przekładać do worka cukierniczego z tylką w kształcie gwiazdki .Zaczynając od dołu tortu ,tworzyć z kremu róże w różnych odcieniach. Schłodzić w lodówce.