Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 384
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 258
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1402
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 384
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 258
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1402
Składniki
Kwaszoną kapustę pokrój i zalej szklanką wody. Gotuj ze szczyptą cukru przez 30 min w odkrytym naczyniu, w razie potrzeby uzupełniając wodę. Kapustę białą poszatkuj, zalej szklanką wody i gotuj przez 30 min w oddzielnym naczyniu razem z grzybami, śliwkami i morelami. Dopraw solą i pieprzem i dodaj dwa ziarna ziela angielskiego. Na tłuszczu podsmaż cebulę pokrojoną w plastry, a następnie w tym samym naczyniu przygotuj zasmażkę z 1 łyżki mąki.
Po 30 min połącz kapustę kwaszoną z kapustą białą i dodaj zasmażkę z cebulą. Całość wymieszaj razem z koncentratem pomidorowym i podtrzymaj na wolnym ogniu jeszcze przez ok. 30 min. Bigos smaczniejszy jest po odgrzaniu drugiego dnia od przygotowania