Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34153
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1354
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113596
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34153
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1354
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113596
Składniki
Kwaszoną kapustę pokrój i zalej szklanką wody. Gotuj ze szczyptą cukru przez 30 min w odkrytym naczyniu, w razie potrzeby uzupełniając wodę. Kapustę białą poszatkuj, zalej szklanką wody i gotuj przez 30 min w oddzielnym naczyniu razem z grzybami, śliwkami i morelami. Dopraw solą i pieprzem i dodaj dwa ziarna ziela angielskiego. Na tłuszczu podsmaż cebulę pokrojoną w plastry, a następnie w tym samym naczyniu przygotuj zasmażkę z 1 łyżki mąki.
Po 30 min połącz kapustę kwaszoną z kapustą białą i dodaj zasmażkę z cebulą. Całość wymieszaj razem z koncentratem pomidorowym i podtrzymaj na wolnym ogniu jeszcze przez ok. 30 min. Bigos smaczniejszy jest po odgrzaniu drugiego dnia od przygotowania