Desery Przepis na:
> 6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Do ugotowanych budyni (gorących) dodać suchą galaretkę i wymieszać. Po ostygnięciu utrzeć z margaryną.
Krówki rozpuścić z 2-oma łyżkami mleka i margaryn
Śmietanę ubić z cukrem waniliowym, powoli dodawać żelatynę a na końcu sok z cytryny.
Układamy:Warstwa herbatników, Masa budyniowa, Warstwa herbatników, Roztopione krówki, Warstwa herbatników, Bita śmietana, Posypać startą czekoladą
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

KlaudiaR2 12 sierpnia 2011Zgłoś do usunięcia
Zgadzam się z przedmówczynią:)Jak najbardziej masa krówkową pasuje:)Ja właśnie tak to ciasto przygotowuję i jest pyszne:)
0 Kto głosował? | Odpowiedz

dulas 26 sierpnia 2009Zgłoś do usunięcia
Roztopione krówki można świetnie zastąpić masą karmelową (toffi) z puszki. Teraz można je kupić w każdym sklepie spożywczym. Odpada gotowanie krówek, które niestety często lubią się przypalić. Będzie szybciej, a smak jest taki sam.0 Kto głosował? | Odpowiedz

saba95 12 kwietnia 2009Zgłoś do usunięcia
ciekawy przepis ,może byc pyszne0 Kto głosował? | Odpowiedz