Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonałe do popołudniowej kawy. Szybko się przyrządza i długo zachowują świeżość.
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 186
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 66
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 96
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 186
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 66
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 96
Składniki
Daktyle wydrylować i drobno pokroić. Skropić równomiernie rumem i pozostawić pod przykryciem. Orzechy włoskie grubo posiekać.
Masło i miód utrzeć w misce na puszystą masę. Nadal ucierając, stopniowo dodawać jajka, mąkę, proszek do pieczenia i cynamon.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Blachę natłuścić lub wyłożyć papierem. Ciasto rozsmarować równomiernie na blasze i pokryć mieszanką orzechów z daktylami. Piec około 15 minut w gorącym piekarniku.
Blachę wyjąć i pokroić ciasto na 3 części. Ostudzić je na kratce kuchennej i przed podaniem pokroić na mniejsze porcje. SMACZNEGO