Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie, niedrogie oraz smaczne
Składniki
Przygotowujemy biszkopt: białka oddzielone od żółtek ubijamy na sztywno wraz z cukrem i octem (1 łyżka), kolejne ubijamy żółtka z 1 łyżką octu. Po kolei do ubitego białka dodajemy żółtka, olej oraz przesiane i wymieszane suche składniki (2 roadzje mąki, budyń, proszek, kakao). Pieczemy biszkopt przez około 25-30 minut w temperaturze 180 stopni. Kolejno przygotowujemy krem wg przepisu umieszczonego na opakowaniu.Do miękiego i dobrze rozmiksowanego masła, dodajemy po łyżce kremu. Dzięki temu masa ubije się dobrze, a masło doda kremowi twardości. Orzechy trzemy na tarce. Wrzucamy na patelnie, na którą wcześniej wlaliśmy olej. Dodajemy cukier. Prażymy składniki dopóki orzechy się nie zaruimienią. Na schłodzonym biszkopcie rozmarowujemy krem. Na końcu posypujemy ciasto posypką. Ciasto chłodzimy, Najlepiej smakuje na drugi dzień :) Smacznego!
Przepisy Desery
Desery
Bułeczki z rabarbarem
Desery
Ciasto francuskie z budyniem i truskawkami
Desery
Ciasto w 5 minut
Desery
Ciasto Pierwszy taniec
Bułeczki z rabarbarem
Sezon na rabarbar jest bardzo krótki, dlatego korzystajmy. Jeżeli mamy włas...
Odsłon: 5
Ciasto francuskie z budyniem i truskawkami
Ekspresowy deser z ciasta francuskiego, budyniu i truskawkek. Przygotujecie g...
Odsłon: 67