Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
nie trzeba jajek , smakuje wyśmienicie na ciepło i na zimno
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8765
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 86
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8765
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 86
Składniki
sypkie składniki wymieszaj: maka , grysik , proszek do pieczenia , cukier zwykły .podziel na 3 części
starte jabłka podziel na dwie części , wcześniej dodaj cynamon( wg uznania ) i wymieszaj .
formę na ciasto klasyczna wysmaruj porządnie masłem i wysyp grysikiem.. Wysyp 1 część sypkiego ciasta. warstwę jabłek wyłóż na ciasto posyp znowu sypkim ciastem równomiernie, i znowu jabłka i znowu ciasto .
gore ciasta powykładaj cienkimi plasterkami masła , posyp cukrem waniliowym i cynamonem i do piekarnika na 180stopni na ok.1,5 godziny.
Szarlotka jest dobra na drugi dzień.