Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 3
Dodano: 17.03.2010
Odsłon: 3060
> 6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
sypkie składniki wymieszaj: maka , grysik , proszek do pieczenia , cukier zwykły .podziel na 3 części
starte jabłka podziel na dwie części , wcześniej dodaj cynamon( wg uznania ) i wymieszaj .
formę na ciasto klasyczna wysmaruj porządnie masłem i wysyp grysikiem.. Wysyp 1 część sypkiego ciasta. warstwę jabłek wyłóż na ciasto posyp znowu sypkim ciastem równomiernie, i znowu jabłka i znowu ciasto .
gore ciasta powykładaj cienkimi plasterkami masła , posyp cukrem waniliowym i cynamonem i do piekarnika na 180stopni na ok.1,5 godziny.
Szarlotka jest dobra na drugi dzień.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

halinka512 18 września 2011Zgłoś do usunięcia
NIE NAPISAŁAŚ ILE CUKRU.0 Kto głosował? | Odpowiedz