Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny. Najlepszy następnego dnia.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34152
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1353
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113596
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34152
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1353
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113596
Składniki
Składniki ciasta rozpuścić na parze , ubijać trzepaczką ok. 20 minut . Na stolnicę wysypać 4 szklanki mąki+ 1 łyżeczka sody, dodać wcześniej rozpuszczone na parze składniki. Zagnieść ciasto. podzielić na sześć części, wałkować i piec na dużej blasze po 10-12 minut. Będą cienkie!
Masa: Ugotować budyń- wystudzić. Utrzeć masło , dodawać budyń. Przełożyć placki , na wierzchu można posypać rozpuszczalną kawą.