Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na pyszny, słodki i szybki w przygotowaniu torcik o smaku snikersa. Polecam bo potrafi zaskoczyć smakiem i wyglądem:)
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1200
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2080
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 502
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1200
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2080
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 502
Składniki
Ugotować budyń i zostawić do wystudzenia. Formę do tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia. Na spód wyłożyć 1/3 herbatników, na wierzchu rozsmarować masę kajmakową, przykryć drugą warstwą herbatników. Miękkie masło ubić na puszystą masę, następnie dodawać stopniowo po łyżce, ale w krótkich odstępach czasu, ostudzony budyń cały czas ubijając masę aż będzie gładka i jednolita. Dodać serek almette i wymieszać. Otrzymaną masę budyniową podzielić na 2 części. Jedną część wyłożyć na herbatniki, przykryć ostatnią warstwą ciastek. Drugą część masy budyniowej zmiksować z masłem orzechowym i kakao i wyłożyć na wierzchu ciasta. Posypać posiekanymi orzechami czekolada i migdałami. Wstawić do lodówki, ale przed podaniem najlepiej ocieplić w temp. pokojowej. *kształt torcików zrobiłem wykrawając deser szklanką Smacznego