Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mrumruaria to biała galaretka wykonywana na oryginalnej śmietanie Zott. Z podanych tutaj proporcji wychodzą 2 duże miseczki.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11157
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1194
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11720
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1255
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11157
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1194
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11720
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1255
Składniki
1 galaretkę (nie wymagającą gotowania) rozpuścić w 1/3 ilości wrzącej wody podanej w przepisie na torebce. Pozostałą ilość wody z przepisu (2/3) zastąpić zimną śmietaną Zott Natur 12%. Rozpuszczoną galaretkę połączyć ze śmietaną i ubić na pianę (nie będzie to bardzo sztywna piana). Stygnącą masę wlać do miseczek i wstawić do lodówki. Pozostawić aż do stężenia.
Gdy galaretka stężeje ubrać ją owocami I skórką pomarańczową oraz polać rozpuszczoną gorzką czekoladą. Smacznego! Dziękuję za przepis Parabrzuchowi!