Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mrumruaria to biała galaretka wykonywana na oryginalnej śmietanie Zott. Z podanych tutaj proporcji wychodzą 2 duże miseczki.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10352
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336704
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4168
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423295
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10352
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336704
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4168
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423295
Składniki
1 galaretkę (nie wymagającą gotowania) rozpuścić w 1/3 ilości wrzącej wody podanej w przepisie na torebce. Pozostałą ilość wody z przepisu (2/3) zastąpić zimną śmietaną Zott Natur 12%. Rozpuszczoną galaretkę połączyć ze śmietaną i ubić na pianę (nie będzie to bardzo sztywna piana). Stygnącą masę wlać do miseczek i wstawić do lodówki. Pozostawić aż do stężenia.
Gdy galaretka stężeje ubrać ją owocami I skórką pomarańczową oraz polać rozpuszczoną gorzką czekoladą. Smacznego! Dziękuję za przepis Parabrzuchowi!