Desery Przepis na:
Mrumruaria - biała galaretka "Pożegnanie zimy"

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 39
Dodano: 29.03.2016
Odsłon: 442
Składniki
- Śmietana Zott Natur 12% - opakowanie 180 g
- 1/3 ilości wrzącej wody podanej w przepisie na torebce galaretki
- 1 galaretka cytrynowa nie wymagająca gotowania
- 1 pomarańcza
- 2 łyżeczki skórki pomarańczowej
- 20 g gorzkiej czekolady
1-2 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Przygotowanie
-
1 galaretkę (nie wymagającą gotowania) rozpuścić w 1/3 ilości wrzącej wody podanej w przepisie na torebce. Pozostałą ilość wody z przepisu (2/3) zastąpić zimną śmietaną Zott Natur 12%.
Rozpuszczoną galaretkę połączyć ze śmietaną i ubić na pianę (nie będzie to bardzo sztywna piana).
Stygnącą masę wlać do miseczek i wstawić do lodówki. Pozostawić aż do stężenia. -
Gdy galaretka stężeje ubrać ją owocami I skórką pomarańczową oraz polać rozpuszczoną gorzką czekoladą.
Smacznego!
Dziękuję za przepis Parabrzuchowi!
Komentarze do przepisu (0)