Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma co mówić, trzeba sprobować :) waaaarto...
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 168
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 104
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 168
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 104
Składniki
BISZKOPT KAKAOWY: Ubić 8 białek, dodać 10 łyżek cukru, żółtka. Wymieszać z 6 łyżkami mąki, 4 łyżkami kakao i 1 łyżeczką proszku do pieczenia. Po upieczeniu przekroiv na pół.
KULKI KOKOSOWE: 1,5 szkl. mleka zagotować z 10 dag cukru. 30 dag kokosu wymieszać z 2 łyżkami mąki ziemniaczanej i zagotować razem z mlekiem. Masę wystudzić, mokrymi rękami robić kulki wielkości orzecha. (Ja mniej więcej obliczam ile na daną blachę kulek mi potrzeba, żeby nie robić na darmo:)
MASA KAKAOWA: Utrzeć 2 masła. 3 żółtka utrzeć z 15 dag cukru pudru - dodać do masła. 9 łyżek mleka, 2 łyżki kakao i cukier waniliowy zagotować i wystudzić. Zimne dodawać do masła-ucierać.
PIANKA: ,,Śnieżkę'''''''' Delecta zrobić wg przepisu z poakowania i dodać 1 tężejącą czerwoną galaretkę ugotowaną w 0.5 szkl wody. (UWAGA!!Piankę robimy, gdy placek jest na ukończeniu ponieważ BARDZO szybko zastyga i możemy nie zdążyć jej rozsmarować:)
WYKONANIE: 1. połowa buszkoptu, na to pół masy kakaowej, na masę kulki, pomiędzy dajemy piankę. Na piankę reszta masy i przykryć 2, połową biszkoptu. (PS. ja zostawiam odrobinę masy aby posmarować placek z góry i posypuję kokosem)