Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne ciasto z jabłkami i bita smietana
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 359
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 71
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 156
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 112
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 359
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 71
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 156
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 112
Składniki
ciasto: makę ,śmietane,cukier waniliowy,proszek do pieczenia,żołtko,cieplą margarynę ugnieść na ciasto jednolite.wyłozyc okragłą tortownicę.upiec w temp 170 stC az ciasto sie zarumieni wyciagnąć i zostawic do pezstudzenia. jabłka obrać i pokjroic w malą kostkę, wrzycic do garnka zalać winem i zasypać cukrem i cukrem waniliowym gotowac do odparowania przynajmniej 3/4 płynu.gdy płyn odparuje zasypać budyniem w proszku intensywnie mieszając.odsawić z ognia do wystygniecia. śmietane ubić na sztywną z 4 łyżkami cukru i fixami.gdy ciasto i jablka ostygna nie rozkladajac tortownicy wyłozc na cieście jablka na wierzch śmietanę i na konieć polać ajerkoniakiem.wsadzic do lodowki na ok godz.