Desery Przepis na:
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Upiec biszkopty, przekroić na 2 części, nasączyć winem.
Odlać szklankę mleka, resztę zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. W szklance mleka roztrzepać żółtka i mąkę, wlać do gotującego się mleka, chwilkę gotować. Margarynę utrzeć na puszystą masę, przestudzony budyń dodawać po łyżce do utartej margaryny. Na koniec dodać olejek migdałowy. Można dodać niewielką ilość spirytusu ok 1 łyżkę stołową(będzie lepsze).Do 1/4 masy dodać kakao, do kolejnej 1/4 części białej masy dodać pokrojoną białą czekoladę.
Przełożyć ciasto w następujący sposób: Biszkopt ciemny- powidła- biszkopt jasny- biała masa z czekoladą- biszkopt ciemny- masa kakaowa- biszkopt jasny. Cały tort posmarować białą masą. Do masy dodać barwnika, napełnić szprycę, udekorować tort( ja użyłam końcówki z gwiazdką), posypać kolorowa posypką.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

lula21 10 marca 2010Zgłoś do usunięcia
Witaj;)po zrobieniu masy odłożyłam kilka łyżek do miski, resztę przełożyłam biszkopty. Do odłożonej masy dodałam barwniki firmy Wilton( są to barwniki żelowe) niewiele, bo są bardzo wydajne i udekorowałam tort. Także masa kolorowa użyta do dekoracji to ta sama którą użylma do przelożenia ciasta, przepis wyżej. Pozdrawiam serdecznie;)4 Kto głosował? | Odpowiedz

lula21 10 marca 2010Zgłoś do usunięcia
Witaj Casiu81;)Masa na ozdobienie tortu jest taka sama jak do przełożenia(przepis wyżej). Odebrałam poprostu kilka lyżek masy do dekoracji(a resztę przelożyłam biszkopty). Dodałam do niej do jednej części barwnik różowy a do drugiej barwnik błękitny firmy Wilton. Są to barwniki w żelu kupiłam je na aukcji internetowej. Pozdrawiam serdecznie;)4 Kto głosował? | Odpowiedz

casia81 10 marca 2010Zgłoś do usunięcia
czesc chcialam zapytać o przepis na tą masę,którą zdobiony jest tort i o barwniki,czy to są suche barwniki czy może takie żelowe, bardzo proszę o podpowiedz0 Kto głosował? | Odpowiedz