Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 166
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4368
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11865
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6767
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5582
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 166
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4368
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11865
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6767
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5582
Składniki
Do garnka na małym ogniu wlej wodę, wsyp brązowy cukier trzcinowy, łyżkę karobu i dodaj margarynę. Gotuj ciągle mieszając do wyrobienia lekkiego syropu.
Do garnka wsyp płatki owsiane oraz rodzynki i gotuj dalej na małym ogniu przez 15 minut. Trufle będą gotowe, gdy syrop całkowicie zostanie wchłonięty przez płatki owsiane. Gdy masa będzie gotowa, odstaw, by trochę ostygła. Z masy formuj dłońmi (by się nie kleiły, obsyp je mąką) małe kulki.Trufle podawaj po całkowitym ostygnięciu.
Czas przygotowania: 40 minut (bez stygnięcia) 80 kcal/1 sztukaŹródło: Tele Tydzień