Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 19
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 164
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 192
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 19
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 164
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 192
Składniki
Do garnka na małym ogniu wlej wodę, wsyp brązowy cukier trzcinowy, łyżkę karobu i dodaj margarynę. Gotuj ciągle mieszając do wyrobienia lekkiego syropu.
Do garnka wsyp płatki owsiane oraz rodzynki i gotuj dalej na małym ogniu przez 15 minut. Trufle będą gotowe, gdy syrop całkowicie zostanie wchłonięty przez płatki owsiane. Gdy masa będzie gotowa, odstaw, by trochę ostygła. Z masy formuj dłońmi (by się nie kleiły, obsyp je mąką) małe kulki.Trufle podawaj po całkowitym ostygnięciu.
Czas przygotowania: 40 minut (bez stygnięcia) 80 kcal/1 sztukaŹródło: Tele Tydzień