Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Przepyszne wafle orzechowe to kwintesencja dzieciństwa :) Całe do zakochania :)
Odsłon: 6182
Przepisów na krem z dyni jest mnóstwo. Poniżej jeden z prostszych. Przygotowa...
Odsłon: 24
Smaczna pieczeń. Pyszna na zimno - do kanapki, jak i na ciepło do obiadu.
Odsłon: 46
Przepis dnia
Przepyszne wafle orzechowe to kwintesencja dzieciństwa :) Całe do zakochania :)
Odsłon: 6182
Przepisów na krem z dyni jest mnóstwo. Poniżej jeden z prostszych. Przygotowa...
Odsłon: 24
Smaczna pieczeń. Pyszna na zimno - do kanapki, jak i na ciepło do obiadu.
Odsłon: 46
Składniki
Do garnka na małym ogniu wlej wodę, wsyp brązowy cukier trzcinowy, łyżkę karobu i dodaj margarynę. Gotuj ciągle mieszając do wyrobienia lekkiego syropu.
Do garnka wsyp płatki owsiane oraz rodzynki i gotuj dalej na małym ogniu przez 15 minut. Trufle będą gotowe, gdy syrop całkowicie zostanie wchłonięty przez płatki owsiane. Gdy masa będzie gotowa, odstaw, by trochę ostygła. Z masy formuj dłońmi (by się nie kleiły, obsyp je mąką) małe kulki.Trufle podawaj po całkowitym ostygnięciu.
Czas przygotowania: 40 minut (bez stygnięcia) 80 kcal/1 sztukaŹródło: Tele Tydzień