Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 860
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1952
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 445
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 860
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1952
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 445
Składniki
Do garnka na małym ogniu wlej wodę, wsyp brązowy cukier trzcinowy, łyżkę karobu i dodaj margarynę. Gotuj ciągle mieszając do wyrobienia lekkiego syropu.
Do garnka wsyp płatki owsiane oraz rodzynki i gotuj dalej na małym ogniu przez 15 minut. Trufle będą gotowe, gdy syrop całkowicie zostanie wchłonięty przez płatki owsiane. Gdy masa będzie gotowa, odstaw, by trochę ostygła. Z masy formuj dłońmi (by się nie kleiły, obsyp je mąką) małe kulki.Trufle podawaj po całkowitym ostygnięciu.
Czas przygotowania: 40 minut (bez stygnięcia) 80 kcal/1 sztukaŹródło: Tele Tydzień