Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj pokażę Wam jeszcze jeden sposób na wykorzystanie cukinii. To pyszne i łatwe do zrobienia pesto z cukinii będzie świetnym dodatkiem do makaronów jako smarowidło do tostów lub marynata do mięs. Bardzo Wam je polecam.
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 107
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 289
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2871
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 107
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 289
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2871
Składniki
Cukinie umyć, odciąć z niej końcówki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Utarta cukinie zasypać sola i odstawić na bok aby wypuściła sok. Po kilku minutach cukinie odcisnąć na sicie i przełożyć do blendera.
Do blendera dodać również resztę składników i połowę oliwy z oliwek. Całość zmiksować na gładkie pesto. Jeśli pesto jest za gęste dodać resztę oliwy i ponownie wymieszać w blenderze. Gotowe pesto przelozyc do słoiczka i przechowywać w lodowce do tygodnia. Smacznego!