Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj pokażę Wam jeszcze jeden sposób na wykorzystanie cukinii. To pyszne i łatwe do zrobienia pesto z cukinii będzie świetnym dodatkiem do makaronów jako smarowidło do tostów lub marynata do mięs. Bardzo Wam je polecam.
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40610
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 989
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 247
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3320
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40610
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 989
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 247
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3320
Składniki
Cukinie umyć, odciąć z niej końcówki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Utarta cukinie zasypać sola i odstawić na bok aby wypuściła sok. Po kilku minutach cukinie odcisnąć na sicie i przełożyć do blendera.
Do blendera dodać również resztę składników i połowę oliwy z oliwek. Całość zmiksować na gładkie pesto. Jeśli pesto jest za gęste dodać resztę oliwy i ponownie wymieszać w blenderze. Gotowe pesto przelozyc do słoiczka i przechowywać w lodowce do tygodnia. Smacznego!