Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj pokażę Wam jeszcze jeden sposób na wykorzystanie cukinii. To pyszne i łatwe do zrobienia pesto z cukinii będzie świetnym dodatkiem do makaronów jako smarowidło do tostów lub marynata do mięs. Bardzo Wam je polecam.
Smaczna i prosta w przygotowaniu pizza , którą uwielbiają mali i duzi smakosz...
Odsłon: 45
Tarte buraki na zimę -przepis podstawowy. Buraczki z tego przepisu są bazą do...
Odsłon: 61
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 52
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 240
Przyszła jesień a wraz z nią dynia. :) Królowa sezonu jesiennego. Pozytywnie...
Odsłon: 105
Smaczna i prosta w przygotowaniu pizza , którą uwielbiają mali i duzi smakosz...
Odsłon: 45
Tarte buraki na zimę -przepis podstawowy. Buraczki z tego przepisu są bazą do...
Odsłon: 61
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 52
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 240
Przyszła jesień a wraz z nią dynia. :) Królowa sezonu jesiennego. Pozytywnie...
Odsłon: 105
Składniki
Cukinie umyć, odciąć z niej końcówki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Utarta cukinie zasypać sola i odstawić na bok aby wypuściła sok. Po kilku minutach cukinie odcisnąć na sicie i przełożyć do blendera.
Do blendera dodać również resztę składników i połowę oliwy z oliwek. Całość zmiksować na gładkie pesto. Jeśli pesto jest za gęste dodać resztę oliwy i ponownie wymieszać w blenderze. Gotowe pesto przelozyc do słoiczka i przechowywać w lodowce do tygodnia. Smacznego!